Šport > Zimski športi
1754 ogledov

Prevc: Zdaj vidim, kam spadam

peter prevc wisla Epa Prevc je prvo tekmovalno nedeljo povzel z besedama toplo/hladno.
Smučarski skakalci so v Wisli opravili z uvodnima preizkušnjama nove sezone svetovnega pokala.

Poljski ljubitelji smučarskih skokov so poskrbeli za fantastično vzdušje na uvodnih tekmah olimpijske sezone 2017/2018. V soboto so se zmage na ekipni tekmi v Wisli veselili Norvežani, drugo mesto so si razdelili Poljaki in Avstrijci, Nemci so bili četrti. Slovenska izbrana vrsta je ekipno preizkušnjo končala na šestem mestu.

Timi Zajc Senzacija Šport Prevc najboljši Slovenec, šok za Zajca denis kornilov Led je prebit Šport Prevc svetla točka slovenske reprezentance

V nedeljo je bila na skakalnici legendarnega Adama Malysza na sporedu še posamična tekma. Od slovenskih predstavnikov se je najbolje odrezal Peter Prevc (20. mesto), tik za njim je tekmo končal Tilen Bartol (21. mesto). Robert Kranjec in Anže Semenič se nista uvrstila v finalno serijo, Timi Zajc je bil diskvalificiran.

"Ocena prve tekmovalne nedelje je nekako toplo-hladno. Prvi skok se ni izšel najbolje, drugi je bil malenkost boljši. Tisti, ki so pred mano so zelo dobri in čaka nas še veliko dela, a to je začetek. Rezultatsko nisem gledal kje bom, zdaj vidim, kam spadam. Dejstvo je, da tukaj nisem naredil nobenega res super skoka, kar je po eni strani dobro, da vidiš, koliko imaš še rezerve navzgor, po drugi pa je to grenak prikous, ker veš, kaj bi lahko dosegel, če bi ti ti skoki uspeli. Priložnosti bo še veliko," je po tekmi pvoedal Prevc.

"Kamen se mi je odvalil od srca"

Zadovoljen je bil tudi Bartol, ki je osvojil prve točke v svetovnem pokalu: "Z rezultatom, točkami sem zadovoljen. Na tem bom lahko gradil naprej, kar kamen se je odvalil od srca, ker sem osvojil točke. S tem koncem tedna sem lahko kar zadovoljen. Vem, da Peter zna skočiti veliko bolje in zato sem mu danes z veseljem prepustil eno mesto," je povedal 20-letni slovenski skakalec.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.