Šport > Zimski športi
989 ogledov

Slovenskim orlom ni šlo po načrtih

Robert Kranjec Epa Robert Kranjec.
Brez nedeljske tekme trije Slovenci.

S kvalifikacijami se v poljski Wisli začel svetovni pokal v smučarskih skokih. Posamična tekma bo sicer na programu v nedeljo, tekmovalno pa se bo sezona začela v soboto ob 16. uri z ekipno tekmo.

V kvalifikacijah za nedeljsko tekmo se je od slovenskih orlov najbolj izkazal sedemnajstletni debitant Timi Zajc, ki je zasedel 17. mesto. Tik za njim se je uvrstil Tilen Bartol, nastop na prvi posamični preizkušnji sezone pa sta si zagotovila še Anže Semenič in Peter Prevc. Prvi je bil v kvalifikacijah 21., skupni zmagovalec sezone 2015/16 pa 24.

"Mislim, da sem s skoki kar upravičil naslov državnega prvaka. Upam, da bom v naslednjih dneh še stopnjeval svoje skoke. Na treningu sem skakal normalno, v kvalifikacijah pa sem bil malo živčen, ampak sem v odlični formi. Pristati na sneg je čisto drugače, nisem še navajen, a upam, da se čim hitreje privadim," je povedal Zajc.

Kot prvi, ki se ni uspel prebiti skozi kvalifikacije, je na 51. mestu končal Robert Kranjec, razočarala pa sta tudi Jurij Tepeš (67.) in Anže Lanišek (69.).

Z najboljšim občutkom se bo na tekmo podal Avstrijec Stefan Kraft, ki so se mu najbolj približali Nemec Stephan Leyhe, Japonec Junširo Kobajaši, Nemec Andreas Wellinger in domačin Kamil Stoch. Prvi favoriti za sobotno ekipno tekmo so Nemci, kar pet se jih je uvrstili v prvo deseterico, Poljaki imajo tri predstavnike med najboljšimi desetimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice