Šport > Zimski športi
2200 ogledov

Domen Prevc v slabi formi, ostali pripravljeni

Robert Kranjec Vikersund poleti EPA
S kvalifikacijami se v poljski Wisli danes ob 18. uri začenja svetovni pokal v smučarskih skokih.

Posamična tekma v Wisli bo na programu v nedeljo, tekmovalno pa se bo sezona začela v soboto ob 16. uri z ekipno tekmo. Na uvodnih tekmah zaradi slabše forme ne bo enega najboljših slovenskih predstavnikov zadnjih sezon Domna Prevca.

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je določil sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali v Wisli. Na seznamu so Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol in poletni državni prvak Timi Zajc, z katerega bo to prvi nastop na tekmah najvišje ravni.

goran janus Svetovni pokal Šport Janus izbral ekipo za prvo tekmo

Domen Prevc je bil najboljši slovenski skakalec v minuli zimi s šestim mestom v skupnem seštevku pokala, vodilni pa je bil prav do januarski tekem v Wisli. V sezoni olimpijskih iger Južni Koreji bo eden izmed osrednjih imen tudi nekdanji skupni zmagovalec Peter Prevc, ki mu sicer v prejšnji sezoni mu ni šlo povsem po načrtih, tudi s poletno sezono pa ni bil najbolj zadovoljen. V novo zimo bo vstopil z novim opremljevalcem, Slatnarja je zamenjal s Fischerjem.

Avstrijec Stefan Kraft je 26. marca v Planici na finalu svetovnega pokala trikrat stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra, osvojil je globus za skupno zmago, za seštevek poletov in za zmago na zadnji tekmi, ki so jo zaradi vse močnejšega vetra in dežja končali po eni seriji. Drugi skakalec sezone je bil Poljak Kamil Stoch, njegov rojak Dawid Kubacki pa je bil v poletni veliki nagradi skupno prvi pred Slovencem Anžetom Laniškom.

Kenneth Gangnes ekipna tekma Kuopio Poškodba Šport Še en as bo izpustil olimpijsko sezono

Spremembe v kvalifikacijah

Kvalifikacije bodo v tej sezoni dobile precej večjo težo, kot v minulih sezonah, saj bodo morali po novem prav vsi skakalci v kvalifikacije, s čimer bodo skoki dobili še eno vrhunsko serijo. Doslej je lahko deseterica najvišje uvrščenih v svetovnem pokalu izbirala, ali se bodo kvalifikacij udeležili ali ne, izjema pa so bile tekme serije Raw Air na Norveškem.

Nova bo tudi serija petih nastopov v Willingenu. Tam bo za skupno zmago štelo vseh pet skokov, kvalifikacijski in štirje tekmovalni, skupni zmagovalec pa bo prejel dodatnih 25.000 evrov nagrade.

Kasai Planica svetovni pokal finale smučarski skoki Kapo dol! Šport Legendi pri 45 letih uspel še en veliki met
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.