Šport > Zimski športi
751 ogledov

V Wisli le eden od bratov Prevc

domen prevc EPA Domen Prevc (na sliki) se bo ekipi pridružil nekoliko kasneje.
Konec tedna se bo s tekmo v poljski Wisli začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih.

V moškem delu skakalne karavane bodo imeli, kot je dejal glavni trener Goran Janus, kar dva novinca: povratnika po poškodbi Robija Kranjca in pravega debitanta Tima Zajca.

Seveda pa še vedno največji delež bremena leži na Petru Prevcu, ki pravi, da je navajanje na novo opremo dobro prestal ter začetek sezone pričakuje optimistično.

"Za prvo tekmo si želim predvsem videti, kjer sploh smo in kako se bo vse skupaj psihološko razpletlo, zapletlo. Po pravici povedano bi rad sploščeno skakal, rezultatskih ciljev si ne moreš zadati, če si imel čez poletje takšen 'miks' rezultatov. Nezadovoljen bi bil predvsem, če bi hotel na silo dobiti dobre skoke. To je tudi zdaj povzročalo težave, če bi sam sebi 'kompliciral' tekmo, bi bil najbolj nezadovoljen," je pričakovanja pred prvo zimsko tekmo umirjal Prevc.

"Nezadovoljen bi bil predvsem, če bi hotel na silo dobiti dobre skoke. To je tudi zdaj povzročalo težave."

Peter Prevc 

Peter Prevc | Avtor: Profimedia Peter Prevc. Profimedia

"Vojska gre na tekmo v dobrem stanju. Izkoristili bomo še zadnje treninge v Kranju, v četrtek pa odpotujemo. Konec oktobra smo bili na ledeni smučini, potem smo šli v Planico, potem oddelali pet enot v Kranju. Smo v določenem ritmu, kar je bolje kot pa lani. Glede izbora ekipe sedmerice ni bilo težkega dela. Domen bo ostal doma na treningu, ko bo pripravljen, se bo pridružil ekipi," je o dosedanjem delu dejal glavni trener.

Na Poljsko bodo prihodnji teden odpotovali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol in poletni državni prvak Timi Zajc, ki bo debitiral na tekmah svetovnega pokala.

peter prevc lahti 2017 Nova zvezda Šport 17-letnik premagal Prevca in ostalo elito

Petek, 17. november 2017
16:00 Uradni trening (2 seriji)
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 18. november 2017
15:00 Poizkusna serija
16:00 Ekipna tekma

Nedelja, 19. november 2017
14:00 Poizkusna serija
15:00 Posamična tekma

Kasai Planica svetovni pokal finale smučarski skoki Kapo dol! Šport Legendi pri 45 letih uspel še en veliki met
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice