Šport > Zimski športi
31485 ogledov

17-letnik premagal Prevca in ostalo elito

peter prevc lahti 2017 EPA
Slovenija ima novega skakalnega šampiona.

Na državnem prvenstvu v Kranju se je premiernega naslova veselil Timi Zajc (SSK Ljubno BTC), ki je za laskavi naziv premagal številna uveljavljena imena belega cirkusa.

Zajc, ki je vodil že po prvi seriji, je za seboj pustil Nejca Dežmana, Tilna Bartola in Jerneja Damjana. Peto mesto je osvojil Anže Semenič, šesto Aljaž Osterc, sedmo pa sta si delila Andraž Pograjc in Anže Lanišek

"Sezono sem odlično začel, na vsaki tekmi sem še nekaj dodal in jo takole odlično zaključil. Po prvi seriji sem bil še malce nervozen, a ko skačeš dobro, te težko kaj vrže iz tira."

Timi Zajc

Peter Prevc, najuspešnejši slovenski orel in lastnik številnih rekordov na mednarodni ravni, je bil tokrat šele deveti. Nekdanjemu zmagovalcu skupnega seštevka med pripravami na novo sezono ne gre vse po načrtu.

Prevc je pred tekmo državnega prvenstva sicer poudaril, da dober rezultat še ne zagotavlja uspešne zimske sezone. "Saj lani sem bil tudi prvi na DP, pa se potem ni izšlo. Ja, bil bi prvi na vasi, ampak za moje cilje to ni nekaj, zaradi česar bi imel v glavi do nedelje samo to tekmo," je dejal 25-letni šampion, zmagovalec 22 tekem za svetovni pokal.

Precej bolj zadovoljen z razpletom je bil Zajc, ki takšnega uspeha ni pričakoval. "Upal sem na najboljše, želel sem si skočiti med najboljšo trojico, zmage pa nisem pričakoval. Dobro se je izšlo. Sezono sem odlično začel, na vsaki tekmi sem še nekaj dodal in jo takole odlično zaključil. Po prvi seriji sem bil še malce nervozen, a ko skačeš dobro, te težko kaj vrže iz tira. Do zime si formo želim obdržati in jo še nadgraditi," je povedal 17-letnik.

Uradne rezultate tekmovanja si poglejte TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 15:27 10.oktober 2017.

    Še eden, katerega bodo uničili požrešni funkcionarji in vsiljivi novinarji, fantom je treba med sezono dati MIR, ne pa da morajo delati reklame in odgovarjati na "glupa" vprašanje novinarjev.

  • Avatar Leon
    Leon 15:05 10.oktober 2017.

    Žal bodo o njegovi športni karieri odločali politični komisarji in nekdanji kvazi trenerji ,ki uničujejo slovenski skakalni šport .