Šport > Zimski športi
730 ogledov

Še en as bo izpustil olimpijsko sezono

Kenneth Gangnes ekipna tekma Kuopio EPA
V olimpijski sezoni bo kar nekaj skakalcev na prisilnem počitku.

Norvežan Kenneth Gangnes bo zaradi resne poškodbe kolena ostal brez olimpijskega nastopa. Osemindvajsetletnik se je  v četrtek poškodoval na skakalnici Midtstubakken v Oslu, podrobnejši pregled pa je pokazal, da si je ponovno strgal križno vez b kolenu. zaradi enake poškodbe je norveški skakalec moral izpustiti že minulo sezono.

goran janus Svetovni pokal Šport Janus izbral ekipo za prvo tekmo

"Kenneth je delal zelo trdo, da se je vrnil po zadnji poškodbi, njegova fizična pripravljenost je bila celo boljša kot pred poškodbo. Da se je to zdaj ponovno zgodilo, kaže na to, kako krut je lahko profesionalni šport," je dejal glavni zdravnik v norveški reprezentanci Lars Haugvad.

gregor schlierenzauer Šok Šport Neverjetna smola enega največjih vseh časov

Šokiran je bil tudi glavni trener Alexander Stoeckl: "To je zelo žalostna vest. Zadnjo dimo in celo poletje je treniral zelo veliko z namenom, da se uspešno vrne. Vse skupaj je izgledalo zelo obetavno. Rehabilitacijo je izpeljal zelo profesionalno, bil je potrpežljiv in vse je potekalo po načrtih."

Michael Hayböck Smučarski skoki Šport Avstrijski adut se je poškodoval na Cipru

Kenneth Gangnes je v sezoni 2015/16, v njej je izjemno sicer blestel slovenski skakalec Peter Prevc, osvojil skupno tretje mesto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.