Šport > Zimski športi
8702 ogledov

Zato Domna Prevca ne bo v Wisli

Domen Prevc
Trener mlade A reprezentance v smučarskih skokih je pojasnil padec forme Domna Prevca.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo v petek zvečer v Wisli začela s sedmimi Slovenci v konkurenci, med njimi ne bo Domna Prevca.

Mladeniča, ki je zablestel na začetku lanskega tekmovalnega obdobja, pesti slaba forma, zato se zaenkrat še ne bo pridružil karavani najboljših.

Razloge za padec forme 18-letnika je za siol.net pojasnil trener mlade A reprezentance Gorazd Bertoncelj. "Ob koncu poletne sezone je skakal še kar obetavno, v Kranju pa se na ledeni smučini ni znašel. Ni naredil koraka naprej. Tudi lansko in prejšnje leto je bilo enako. Celotno poletje je bil povprečen, nato se mu je na hitro zgodil preskok, a to je premalo, da bi se lahko delalo postopno in nadgrajevalo. Njegova linija je bila tudi letos ravna, vendar ni bilo tega buma. Težko je verjeti, da bi se ti to zgodilo trikrat zapored." 

Robert Kranjec Vikersund poleti Smučarski skoki Šport Domen Prevc v slabi formi, ostali pripravljeni

Bertoncelj je namignil še na to, da najstnika v aktualnem življenjskem obdobju zanimajo številne reči, ki ga včasih odvračajo od športa. "Pri Domnu je nepredvidljivo. Veliko stvari je bilo, izpit za avto, denar, šola. Veliko stvari ga zanima ... Domen je imel individualno naravnan program. Zaveda se, da ni šlo v pravo smer. Želi si narediti preskok, vendar se na hitro preprosto ne da storiti nič."

Navijači slovenskih "orlov" vsekakor upajo, da bo Domen Prevc do novoletne turneje dvignil formo, na olimpijskih igrah pa pokazal vse svoje znanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.