Šport > Zimski športi
8496 ogledov

Prevc preživel ognjeni krst: "Dobro je, da smo vsi celi"

Prevc je opravil prvi nastop v svetovnem pokalu s smučmi znamke Fischer.
Smučarski skakalci so v petek opravili s prvim merjenjem moči v olimpijski sezoni 2017/2018.

V kvalifikacijah pred nedeljsko tekmo v poljski Wisli je nastopilo sedem slovenskih predstavnike. Nastop na prvi posamični preizkušnji nove sezone so si priborili aktualni državni prvak Timi Zajc (17. mesto), Tilen Bartol (18. mesto), Anže Semenič (21. mesto) in Peter Prevc (24.mesto).

Slednji se je s svetovno elito pomeril prvič po menjavi smuči. Po lanski sezoni, v kateri se je neprestano lovil in zaman iskal prave občutke, se je odločil, da bo Slatnarjeve smučke zamenjal s proizvodom avstrijskega podjetja Fischer.

Peter Prevc Začetek sezone Šport Slovenskim orlom ni šlo po načrtih

Na tekmi ne bo Roberta Kranjca (51. mesto), ki se vrača po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil celotno lansko sezono, neuspešna sta bila še Jurij Tepeš (67. mesto) in Anže Lanišek (69. mesto).

"Mislim, da sem s skoki kar upravičil naslov državnega prvaka," je povedal Zajc, Prevc pa je dodal: "Predvsem smo testirali, že samo skakalnico smo morali preizkusiti. Dobro je, da smo vsi celi, čeprav sem sam v izteku po drugem skoku imel kar nekaj težav. Skoki so bili sicer v redu, sproščeni, nekaj se je nakazalo. Malce se lahko še izboljša, a ne smemo prehitevati."

"Dobro je, da smo vsi celi, čeprav sem sam v izteku po drugem skoku imel kar nekaj težav." 

Peter Prevc

Kranjcu se je nastop na posamični tekmi izmuznil za 0,8 točke. "Po dolgem času, skoraj po dveh sezonah sem bil znova na snegu. Občutki so bil v redu, nič posebnega, malce se moram navaditi še voditi smuči. Pri skokih pa mi še malce manjka, preveč se "peljem v rob mize in potem odskakujem z roba," je težavo orisal eden najboljših letalcev vseh časov.

"Po dolgem času, skoraj po dveh sezonah sem bil znova na snegu. Občutki so bil v redu, nič posebnega, malce se moram navaditi še voditi smuči."

Robert Kranjec

Kvalifikacije je dobil aktualni dobitnik velikega kristalnega globusa Stefan Kraft. Danes bo v Wisli na sporedu ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

Domen Prevc "Veliko stvari ga zanima" Šport Zato Domna Prevca ne bo v Wisli
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:58 18.november 2017.

    Poslušam komentarje Gabrijela Grosa in se ne čudim stanju v slovenski skakalni reprezentanci . Vsak želi biti šef nad šefom in pametnejši od drugega .Bil sem v dolini Tamar poleti in jo razočaran zapustil ! Nikoli več ne pridem tja .