Šport > Zimski športi
8968 ogledov

Prevc najboljši Slovenec, šok za Zajca

Timi Zajc Epa
V Wisli je bila na sporedu prva posamična tekma sezone. Do senzacionalne zmage je prišel Japonec Junširo Kobajaši.

Slovenska skakalna ekipa je na otvotitvi sezone osvojila šesto mesto v moštveni preizkušnji, posamična pa se je začela s šokom za najmlajšega člana slovenske reprezentance. Sedemnajstletni Timi Zajc, ki je bil v kvalifikacijah celo najboljši Slovenec, je bil namreč že pred skokom v prvi seriji diskvalificiran zaradi nepravilne opreme.

S številko 8 je nato skočil Tilen Bartol in prevzel vodstvo, pred nastopom Roberta Kranjca, ki je nastopil s številko 12, pa je padel na drugo mesto. Najstarejšemu slovenskemu skakalcu se je nastop ponesrečil in je prehitel le enega tekmeca, ki je nastopil pred njim. Še slabše je nato skočil Anže Semenič in tako kot Kranjec ostal brez nastopa v drugi seriji, si je pa zato že po polovici prve serije prve točke na tekmah svetovnega pokala zagotovil Bartol.

Za njim je kasneje zaostal tudi Peter Prevc, ki je pred zadnjimi sedmimi skakalci zasedel 18. mesto. Med boljšimi skakalci iz minule zime je razočaral Avstrijec Michael Hayböck, na vrhu je ostajal Richard Freitag. Nemec je odbil vse napade, še najbolj sta se mu približala prvi skakalec sezone 2016/17 Stefan Kraft in Junširo Kobajaši, ki sta na drugem mestu zaostala za 1,3 točke. Do osmega mesta so se nato zvrstili Dawid Kubacki, Andreas Stjernen, Stephan Leyhe, Maciej Kot in Kamil Stoch. Bartol je bil 19., Prevc pa 24.

Serijski zmagovalec iz sezone 2015/16 je v drugo prikazal nekoliko boljši skok in se tako nekoliko povzpel po lestvici. Za njim je zaostal tudi Bartol, razlika med slovenskima skakalcema je znašala le tri desetinke. Sledil je grd padec Daikija Ita, ki se mu je odpela smučka ob vožnji po doskoku. Japonec je z okrvavljeno brado zapustil skakalnico.

Med najboljšimi je prevzel vodstvo Stoch, kot prvi pa ga je premagal šele Kobajaši, ki si je tako že zagotovil svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder. A tu se ni ustavil. Kasneje je za njim in Stochom zaostal Kraft, Freitag pa je v precej slabših razmerah kot tekmeci zmogel le na četrto mesto. Prevc je bil 20., Bartol pa 21.

Rezultati so TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Lavdan 18:38 19.november 2017.

    Ni problema, bomo pa kuhinje prodajali.

  • Avatar Leon
    Leon 16:55 19.november 2017.

    Letošnja sezona je bolj kilava ? Kaj menita o tem "strokovnjaka" za nočne posode ali kahlce?

Sorodne novice