Šport > Zimski športi
4997 ogledov

Prve informacije o stanju avstrijskega skakalca

thomas diethart Epa
Avstrijski skakalec ostaja na opazovanju.

Zdravstveno stanje nekdanjega zmagovalca novoletne turneje Thomasa Dietharta se počasi, a vztrajno izboljšuje, so potrdili zdravniki. Diethart je v sredo padel na treningu v Ramsauu in utrpel težji pretres možganov z manjšimi krvavitvami, udarec v pljuča, ureznine na obrazu in nekaj podplutb.

thomas diethart Pretres, krvavitev ... Šport Avstrijec po grdem padcu na intenzivni negi

"Stanje Thomasa Dietharta je stabilno. Prav tako je že viden napredek," je dobro novico sporočil Dr. Christian Kaulfersch.

"Po takšni nesreči je prvih 24 ur vedno kritičnih. Thomas se je dobro odrezal. Opravili smo preiskave z ultrazvokom in računalniško tomografijo (CT), izsledki pa kažejo, da krvavitve in podplutbe pojenjajo. Najpomembneje je, da si Thomas dobro odpočije, da bo lahko popolnoma okreval. V bolnišnici bo ostal še nekaj dni," je dodal zdravnik.

Diethart se po navedbah Mednarodne smučarske zveze (Fis) odziva na okolico in ni v življenski nevarnosti. V padcu ni utrpel nobenega zloma. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice