Šport > Zimski športi
2512 ogledov

Avstrijec po grdem padcu na intenzivni negi

thomas diethart Epa
Nekdanjega zmagovalca novoletne turneje so po padcu v Ramsauu prepeljali v bolnišnico.

Avstrijski smučarski skakalec Thomas Diethart, ki je v sezoni 2013/14 dobil novoletno skakalno turnejo, je danes grdo padel na treningu v Ramasuu.

Kot je sporočila avstrijska smučarska zveza, so ga prepeljali na oddelek intenzivne nege v Schladmingu, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

thomas diethart | Avtor: Epa Epa

Skakalec je po pristanku izgubil ravnotežje in padel v izteku skakalnice, staknil pa je poškodbe glave in obraza, nekaj odrgnin ter udarec v pljuča. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico, po prvih podatkih ima pretres možganov in lažjo možgansko krvavitev. Njegovo stanje naj bi bilo sicer stabilno in ni življenjsko nevarno.

Po največjem uspehu v karieri se je zdaj 25-letni Diethart že večkrat skušal vrniti na nekdanjo raven, stalni del njegove kariere pa so tudi padci, podobnega kot danes je že doživel lani na tekmi celinskega pokala v nemškem Brotterodeju.

thomas diethart Skakalec Šport To so posledice grozovitega padca

Thomas Diethart je v svoji karieri dosegel dve zmagi na posamičnih tekmah svetovnega pokala, temu je dodal še eno uvrstitev na stopničke. Največji uspeh je dosegel v sezoni 2013/2014, ko je dobil novoletno turnejo. Na olimpijskih igrah v Sočiju (2014) je z avstrijsko reprezentanco osvojil srebro na ekipni tekmi.

thomas diethart | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice