Šport > Zimski športi
1144 ogledov

"Moramo verjeti vase"

Ema Klinec EPA
Tuti slovenske skakalke odpirajo sezono.

Potem ko so smučarski skakalci v olimpijski sezoni 2017/18 že odkljukali dve prizorišči svetovnega pokala, Wislo in Ruko, kjer je Jernej Damjan ugnal vso konkurenco, se jim bodo na veliki sceni pridružila še dekleta. Konec tedna jih v Lillehammerju čakajo tri tekme svetovnega pokala, na čelu izbrane vrste pa bo najboljša Slovenka Ema Klinec.

Glavni trener slovenske ženske vrste Stane Baloh bo v sredo na Norveško odpeljal šest reprezentantk, ob emi Klinec se bodo na uvodnih tekmah sezone od petka do nedelje preizkusile še Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Katja Požun in Nika Križnar.

"Česar doslej nismo natrenirali, smo popravili danes v Planici. S treningi čez poletje sem zadovoljen. Upam, da bodo dekleta to, kar smo naredili, znala prenesti tudi na tekme svetovnega pokala. Moramo verjeti vase, zaupati temu, kar smo delali, in upam, da bo steklo," je povedal Baloh in dodal: "Že prve tekme pa bodo pokazale, če smo dobro delali."

V minuli sezoni je bila najboljša v slovenski vrsti Ema Klinec, ki je svojo krstno sezono v svetovnem pokalu končala na 25. mestu, v sezoni 2015/16 je bila deveta, lani pa skupno sedma.

"Ne vem, kaj lahko pričakujem od prvih tekem. Občutki so dobri, a za zdaj nimamo še nobene primerjave s konkurenco. Šele tekme bodo dale pravo sliko o pripravljenosti na olimpijsko sezono. Pomembno se mi zdi in zelo sem vesela, da smo lahko v Planici na snegu že opravile trening, tako da bo precej lažje, kot če bi se morale v Lillehammerju prvič podati v snežno smučino. Upam, da bom tekme odskakala dobro in brez napak, to je edino, kar mi nekaj pomeni," je dejala 19-letna skakalka in dodala, da rezultatskih ciljev nima.

Tudi Požunova, ki je brez težav s poškodbami oddelala poletne priprave, že komaj čaka na začetek sezone: "Letos se mi zdi, da sem bolje pričakala zimo kot lansko sezono. Tudi bolj sem se posvetila stabilizaciji in drugim finesam kot prej. Upam, da bo sezona minila brez poškodb in se mi ne bo pripetilo kaj takšnega kot lani. Premor je bil res dolg in uvod v sezono že nestrpno pričakujem. Komaj čakam, da gremo jutri na pot."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.