Šport > Zimski športi
1079 ogledov

"Prepričan sem, da se bomo še lahko veselili"

Jernej Damjan Epa
Slovenski glavni trener je presenečen ob nastopih konkurentov.

Skakalci so po vrnitvi v domovino strnili vtise s prvih tekem svetovnega pokala. Glavni trener Goran Janus, ki bo jutri na tekme konec tedna v ruski Nižnji Tagil poleg zmagovalca zadnje tekme v finski Ruki Jerneja Damjana odpeljal še Petra Prevca, Anžeta Semeniča, Tilna Bartola, Anžeta Laniška, Roberta Kranjca in Timija Zajca, je razkril, da ga je po prvih dveh prizoriščih svetovnega pokala konkurenca kar malo presenetila.

obraz Senzacionalno Šport "Ko je orkan verjetnejši od Damjanove zmage"

"Vsi skačejo brez napak. To me je malo presenetilo. Smo le šele konec novembra, sezona pred nami pa bo še zelo dolga. Vsi si želimo čim boljšo zimo. Poleti smo dobro delali in kar poleti narediš, pozimi žanješ. Prepričan sem, da se bomo še lahko veselili. Treba je ostati miren in potrpežljiv," je dejal Janus.

Jernej Damjan Po zmagi Šport Slovenski junak: Presenečen sem

Vtise je strnil tudi junak slovenskega tabora, ki je konec tedna spisal izjemno zgodbo, saj je kot rezerva v reprezentanci dobil priložnost za nastop in takoj ugnal vso svetovno konkurenco. Damjan je priznal, da zmaga v svetovnem pokalu sploh ni bila njegov cilj pred sezono: "Če sem iskren, vam povem, da zmaga ni bila moj cilj pred to sezono, saj bi bilo kaj takšnega nerealno. Sam sem imel vedno zelo realne cilje. Zdaj sem že na uvodni tekmi naredil nekaj za srček, nekaj za sezono, tako da bom zdaj skušal le čim bolj mirno oddelati vse naslednje tekme."

Jernej Damjan Izjemno Šport Slovenska zmaga na severu Finske
Komentarjev 1
  • matermila 06:48 29.november 2017.

    Damjan je kot stari avto,tik preden bo crknil gre najbolje.Je bi že skrajni čas,da nekaj pokaže,dovolj dolgo se je pasel in užival v skokih.Uživa naj doma s familijo,za kruh je treba delat.