Šport > Zimski športi
43 ogledov

Prevc in Kranjec takoj za prvimi, vsi orli na tekmi

Prevc Garmisch-Partenkirchen novoletna turneja kvalifikacije smučarski skoki Reuters
Vseh sedem slovenskih smučarjev skakalcev bo nastopilo na sredini drugi tekmi novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu.

V kvalifikacijah je bil najboljši Avstrijec Thomas Diethart, slovenski junak s prve tekme v Oberstdorfu Peter Prevc, ki si je tretje mesto takrat delil prav z Diethartom, je bil tokrat četrti, Robert Kranjec pa takoj za njim na petem mestu. Sredina tekma se bo začela ob 14. uri.

Diethart je zbral 144,8, drugouvrščeni Poljak Kamil Stoch 142,5, Avstrijec Thomas Morgenstern na tretjem mestu pa 138,5 točke. Prevc je na četrtem mestu zbral 137,6 točke, Kranjec na petem 135,8, Jurij Tepeš (123,0) je bil 28., Tomaž Naglič (121,0) 31., Jaka Hvala (118,0) 34., Jernej Damjan (117,9) 35. in Rok Justin (116,5) 39.

Na tekmi se bodo skakalci tradicionalno pomerili v parih. Prevc bo nastopil v paru s Čehom Lukášom Hlavo, Kranjec z Japoncem Juto Vatasejem, Tepeš s Avstrijcem Wolfgangom Loitzlom, Naglič s Poljakom Krysztofom Biegunom, Hvala s Čehom Janom Maturo, Damjan s Fincem Jannejem Ahonenom in Justin s Poljakom Klemensom Murańko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.