Šport > Zimski športi
118 ogledov

Dve Slovenki med deset

Špela Rogelj Epa
V Lillehammerju se je začela sezona svetovnega pokala za skakalke.

Norvežanka Maren Lundby je zmagovalka prve tekme nove sezone svetovnega pokala smučark skakalk. V domačem Lillehammerju je s po 96 metrov dolgima skokoma (271,5) premagala Nemki Katharino Althaus (94/93 m/262,2) in Carino Vogt (92/88,5 m/252,2). Japonka Sara Takanaši, serijska zmagovalka v zadnjih sezonah, je bila tokrat četrta. Na uvodni tekmi sta med deseterico končali deveta Špela Rogelj in deseta Urša Bogataj.

Rogljeva (87,5/84,5 m/226,7) je tako na prvi tekmi nove sezone dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, tik za njo je tekmo končala Bogatajeva (86,5/90 m/225,9), ki je med deset napredovala s 14. mesta po prvi seriji. Točke sta osvojili še Nika Križnar (85,0/86,5 m/215,8) na 18. mestu in Ema Klinec (80/84,5 m/199,7) na 26. Brez nastopa v finalu je ostala Maja Vtič, ki je bila 32. v prvi seriji.

Jernej Damjan Stoodstotni Šport Med Slovenci znova najboljši Damjan

 "Z rezultatom sem zadovoljna, s skoki pa ne. Naredila sem kar veliko napako v obeh skokih, znova sem bila zgodnja na mizi in nisem dobila dovolj hitrosti za drugi del leta. Zavedam se, kakšne rezerve imam in to bom v naslednjih dneh še poizkusila popraviti. A s samim rezultatom sem zadovoljna," je po tekmi dejala Rogljeva.

"Prva tekma je za nami. Občutki so malo mešani, a prva tekma vedno prinaša nekaj negotovosti in to se je pokazalo tudi danes pri naših dekletih, predvsem pri Emi in Maji. To se naredi, gremo naprej, gledamo naprej. Pohvalil bi najmlajši, Uršo in Niko. Skakali sta zelo v redu. Niko je tekma malo ponesla in so bili skoki malce slabši kot na treningu in v poizkusni seriji, a to upoštevamo pri njeni mladosti. Res bi izpostavil Uršo, ki je v finalu naredila res dober, najboljši skok tu in je zasluženo končala med deseterico. Špela ima kronično težave s točnostjo, že ves teden se tudi ubada z bolečinami v vratu in v ramenu. Situacijo rešujemo s kremami in pomočjo fizioterapevtke iz ruske reprezentance. Upajmo, da bo jutri še bolje kot danes in da bo na tekmo šla še malce bolj umirjeno," pa je črto pod prvo tekmo potegnil trener Stane Baloh.

Po današnji uvodni tekmi sezone bosta na istem prizorišču še dve; v soboto pod žarometi s prvo serijo ob 17.15, v nedeljo pa še tekma na veliki skakalnici ob 10.45, kjer bo lahko nastopilo le najboljših 30 skakalk.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice