Šport > Zimski športi
5388 ogledov

Prevc: Očitno mi je to usojeno

Peter Prevc Prevc letos še nima uvrstitve med najboljšo deseterico.
Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec je v švicarskem Engelbergu dosegel drugi najboljši izid v letošnji sezoni.

Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih se je pretekli konec tedna mudila v Engelbergu, kjer sta bili na sporedu dve posamični preizkušnji.

Orli niso dosegli odmevnejšega rezultata, na obeh tekmah je bila najboljši Peter Prevc, ki je bil v soboto 16., dan kasneje pa 14. S tem je dosegel drugi najboljši izid olimpijske sezone po 13. mestu v Nižnem Tagilu.

"Skozi cel dan sem prikazal tri kar dobre skoke, najslabši je bil verjetno finalni. Počasi se forma stopnjuje, potrebno je biti umirjen. Škoda, da se zadnji skok ni poklopil. Očitno mi je rezultat okrog 15. mesta malce usojen," je povedal Prevc, ki je po sedmih tekmah v skupnem seštevku uvrščen na 20. mesto.

Goran Janus | Avtor: Profimedia Profimedia
"Čutim in tudi, ko s trenerji delamo analizo, se vidi, da so skoki lepši, nekako pa se na rezultatu to še ne pozna. A tako je v športu, potrebno je biti potrpežljiv, enkrat se bo tudi na rezultatih obrestovalo. Ko enkrat dobro skočiš, se hitro čutijo pravi občutki, a potrebno je biti potrpežljiv," je dodal 25-letni Dolenje vaščan.

Po zadnji tekmi pred novoletno turnejo štirih skakalnic, ki bo potekala ob 30. decembra do 6. januarja, je vtise strnil tudi slovenski trener Goran Janus. "Glede na sobotno tekmo sem bolj zadovoljen. Škoda mi je Petrovega drugega nastopa. Skače zelo dobro in daleč, a če ni vse, kot je potrebno, hitro zaostaneš z metri in za mesti. Peter je nakazal, da se da, a potrebno je biti potrpežljiv," je dejal Janus.

Na priprave v Planico

"Zdaj je dovolj časa za trening v Planici. Določene stvari za novoletno turnejo moramo še popraviti. Na novoletni turneji imamo sedem skakalcev, Žiga Jelar je naredil kvoto, celotna ekipa bo znana v naslednjem tednu," je povedal glavni trener slovenske reprezentance.

V skupnem seštevku vodi Richard Freitag (550 točk) pred Andreasom Wellingerjem (399) in Danielom Andrejem Tandejem (356). Najboljši Slovenec je Jernej Damjan na devetem mestu (177).

Peter Prevc Svetovni pokal Šport Prevc do druge najboljše uvrstitve v sezoni

Komentarjev 1
  • sprehajalec 11:19 18.december 2017.

    Jelar je naredil kvoto, šel bo pa Kranjec.

Sorodne novice