Šport > Zimski športi
1825 ogledov

Tepeš zmagal na Finskem

jurij tepeš Profimedias Jurij Tepeš bo po dolgem času spet nastopil na tekmi svetovnega pokala.
Slovenski skakalci so se znova izkazali na severu Finske.

Na drugi tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih, ki je bila v finski Ruki, so Slovenci dosegli prvo in to kar dvojno zmago v sezoni celinskega pokala. Za to sta poskrbela Jurij Tepeš na prvem in Žiga Jelar na drugem mestu, ki je hkrati tudi poskrbel za sedmo kvoto Slovenije na tekmah novoletne turneje.

Podobno kot na sobotni večerni tekmi je Tepeš s 135 metri vodil tudi po prvi seriji današnje jutranje preizkušnje. Tokrat se v finalu ni dal zmesti in je s 135.5 metri ter skupno 269,1 točkami slavil prvo slovensko zmago v novi sezoni celinskega pokala. Za dvojno slavje je poskrbel Jelar, ki je imel s 133,5 in 138 metri drugi oceni serij, skupno pa je zbral 267,9 točke. Tretje mesto je osvojil Norvežan Joachim Hauer z 258,6 točkami.

Nejc Dežman je slovenski uspeh zaokrožil z osmim mestom, potem ko je bil po prvi seriji četrti, 10. je bil Andraž Pograjc, nove točke sta na 16. in. 17. mestu osvojila še Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič.

Svenja Würth Hinterzarten Video Šport Pred štirimi leti skoraj ohromela, zdaj grdo padla v katastrofalnih razmerah

Na sobotni tekmi je Dežman je zaostal le za zmagovalcem iz Poljske, 17-letnim Tomaszom Pilchom, Jelar je bil tretji, Tepeš, vodilni po prvem skoku, četrti, Naglič pa osmi.

S tem finskim prizoriščem se je zaključila tudi prva perioda celinskega pokala, ki jo je dobil Pilch pred Jelarjem in Dežmanom, kar pomeni, da ima Slovenija sedmo kvoto tudi za drugo periodo svetovnega pokala, ki se začenja 29. decembra v Oberstdorfu. Poleg Poljske in Slovenije je sedmo kvoto dobila še Nemčija po zaslugi Andreasa Wanka, ki je osvojil četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.