Šport > Zimski športi
376 ogledov

Prevc pokomentiral svojo formo

Peter Prevc Prevc letos še nima uvrstitve med najboljšo deseterico.
Slovenski junak smučarskih skokov Peter Prevc v olimpijski zimi še čaka na preskok v formi, ki si ga želi in na katerega upa. Še naprej skače, kot pravi, v slogu toplo - hladno.

Petru Prevcu, dobitniku dveh kolajn z olimpijskih iger 2014 v Sočiju, res dober skok to zimo na tekmah svetovnega pokala še ni uspel. Sezono je začel z 20. mestom v Wisli, v Kuusamu je bil 23., v Nižnjem Tagilu je prvo tekmo končal na 13. mestu in bil zadovoljen z napredkom, na drugi pa je s 40. mestom ostal brez finala. Nazadnje je v nemškem Titisee-Neustadtu končal na 15. mestu. Kot pravi glavni trener reprezentance Goran Janus, fantje počasi praskajo in praskajo, pomembno je, da vsakič napraskajo nekoliko več, a pravega preboja še ni bilo.

"Po pravici povedano ... od zadnjič, ko smo se videli, se žal prav veliko ni spremenilo. Vmes sta bila dva vikenda, skoki so podobni kot prej. Zelo se trudim, da bi vse skupaj dvignil na višjo raven, a z danes na jutri očitno ne bo šlo. Treba bo enostavno vztrajati," je z rameni skomignil najstarejši od bratov Prevc in dodal, da pravega recepta še ni našel.

"Nekaj se bo moralo zgoditi, da me bo odneslo. V bistvu po odskoku še ne pridem najboljše nad smuči, v zraku še ne pridobivam hitrosti in upora, da bi me lepo neslo proti drugi rdeči črti, ampak sem še malo preveč blizu prve rdeče črte," je razmišljal Peter Prevc o tistem elementu skoka, ki ga je v šampionskih časih najbolj krasil, zdaj pa ima z njim težave. "Te občutke, to je treba zdaj dobiti nazaj, da bo vse steklo tako, kot mora. Tudi na treningih za zdaj ni dosti bolje, res pa je, da skačem dlje, ker imam daljši nalet," je v smehu dejal skakalec kranjskega Triglava.

Jernej Damjan Najboljši Slovenec Šport Damjan: Popolnega skoka ni

Celotni reprezentanci je načrte prekrižalo vreme, zaradi otoplitve skakalnica v Planici ni bila nared do odhoda v Švico. "Pri vremenu je enostavno tako, da ga vzameš takšnega, kot je. Bomo malo več trenirali v telovadnici na suhem, ampak dejstvo je, da bi bilo boljše, če bi lahko šel v Planico, še sploh, če bi imeli takšno vreme kot prejšnji teden," razmišlja Prevc pred tekmama v Švici.

"Kaj naj rečem o Engelbergu? Tam sem doživel že prav vse. Lani sem, denimo, tam padel in po treh letih ostal brez finala. Zanimivo bo, kako se bo letos razpletlo. Predlani sem pa tam dvakrat zmagal. Saj pravim, vse se mi je že tam pripetilo. Malo sem se že sprijaznil s svojo trenutno formo. Na tej ravni sem, a vsak dan jo poskušam dvigniti. Treba je verjeti, da se bo vse skupaj izboljšalo," je še dejal 25-letni skakalec.

Zdaj ga najprej čakata dve tekmi v Engelbergu, nato sledi malo premora, za tem pa prvi vrhunec sezone - prestižna novoletna turneja štirih skakalnic, ki jo je v sezoni 2015/16 tudi osvojil: "Ne vem, če mi bo ta premor kaj koristil ali ne. Tudi lansko sezono smo mislili, da bomo v tem času vse popravili, pa se ni spremenilo veliko. Zagotovo mi bo prav prišlo, da se vsi skupaj malo spočijemo in v miru treniramo, a dejstvo je, da ko se enkrat začnejo tekme, si tam, kjer si. Težko se dela velike preskoke, kot sem letos opazil, in je pač treba sprejeti stvari takšne, kot so."

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 05:55 15.december 2017.

    Pero vse je v glavi in to je treba rešt s strokovnjaki,ki se na te stvari spoznajo.Treba bo reševat take stvari tako,kot majo to druge reprezentance rešeno in očitno deluje?