Šport > Zimski športi
1615 ogledov

Damjan med najboljšimi

Jernej Damjan Epa
Tekma v Titisee-Neustadtu je bila dolgo pod vprašajem, a so nato le izpeljali eno serijo, ki je prinesla dvojno domačo zmago. Dva Slovenca med 15 in trije med 18 najboljših.

Vreme je zadnji konec tedna kar nekajkrat zagodlo organizatorjem tekmovanj za svetovni pokal, danes je bila tako že odpovedana superveleslalomska tekma za alpske smučarke, velike težave pa imajo tudi v Titisee-Neustadtu v Nemčiji. Zaradi prevelike količine snega, ki je zapadel na doskočišču, je bila tako že odpovedana poskusna serija, prvo serijo pa so najprej prestavili za 20 minut na 15.50, nato pa še na 16.30. Tudi ta sprememba ni zadoščala, tekma se je začela šele ob 17. uri, organizatorji pa so se odločili za izpeljavo le ene serije.

Po prvi deseterici nastopajočih v spremenljivih razmerah je vodil Nemec Constantin Schmid, le štiri desetinke za njim je zaostal zimzeleni Japonec Noriaki Kasai. Oba sta bila v vodstvu tudi ob nastopu s številko 23 prvega slovenca Tilna Bartola, ki je skočil 109 metrov in pristal na robu deseterice. Dvajset metrov daljši je bil nato Peter Prevc in se s številko 26 zavihtel na tretje mesto. Zmagovalca svetovnega pokala v sezoni 2015/16 je nato prehitel Poljak Stefan Hula, tik za njega pa se je uvrstil Anže Semenič.

Žrtev mehkega snega na doskočišču je bil nato Maciej Kot, ki pa se ob padcu ni poškodoval, Norvežan Robert Johansson pa je naposled s prvega mesta izrinil Schmida, ki je nastopil s številko 1. Pred nastopom zadnje deseterice je bil Prevc 7., Semenič pa 10.

Še en izjemen skok je pokazal zmagovalec Wisle Junširo Kobajaši, ki je doskočil pri 137,5 metra in prevzel vodstvo. Sledil je nastop Jerneja Damjana, ki je skočil do 129,5 metrov, enako kot Prevc, a je imel slabše razmere v zraku in je zasedel četrto mesto. Tik pred najboljšega Slovenca sta se nato uvrstila še Kamil Stoch in Johann Andre Forfang. 

Sledil je še nastop najboljših. Vodstvo je naprej prevzel Daniel Andre Tande, nato Andreas Wellinger, kljub slabemu doskoku pa je z izjemno daljavo 145 metrov svojo sedmo zmago v svetovnem pokalu zabeležil Richard Freitag. Damjan je osvojil 9. mesto, Prevc je bil 15., Semenič pa 18. Bartol je ostal brez točk na 36. mestu.

Rezultati so TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice