Šport > Zimski športi
1100 ogledov

Bartol: "Res nismo imeli sreče, razen mene."

tilen bartol Epa Bartol si želi ponoviti predstavo iz prve serije.
V slovenskem taboru vlada prešerno vzdušje.

Orli so s četrtim mestom na ekipni tekmi v Titisee-Neustadtu poskrbeli za lep obet pred nedeljsko posamično preizkušnji. Najboljši slovenski skok (138,5 metra) je v prvi seriji uspel Tilnu Bartolu.

peter prevc Lep obet Šport Orli z izidom sezone, Norvežani nepremagljivi

"Začeli smo s šestim mestom, zdaj smo na četrtem, tako da smo sigurno zadovoljni, a vemo, da imamo vsi še precej rezerv. Razmere so se danes kar menjavale. Osebno sem imel kar srečo v obeh skokih, imel sem lepe razmere. Jernej je v prvi seriji dobil res katastrofalne razmere. Bilo je torej kar težko, mi, z izjemo mene, res nismo imeli sreče," je pojasnil Bartol.

Želje za posamično tekmo so jasne. "Rad bi ponovil dva skoka, kot sem ga naredil danes v prvi seriji. To bo cilj, ki mislim, da ga lahko izpolnim, in to bo tudi rezultatsko prineslo zelo veliko," je dodal.

Pohvalo na račun slovenskih fantov je izrekel tudi trener Goran Janus. "Pohvalil bi vse fante. Dobra in napeta tekma vse do konca, na katerem smo bili 0,6 točke pred Avstrijci. Pohvale fantom! Trudili smo se, borba je bila prava," je bil prvi odziv glavnega trenerja.

"Daljave so bile krajše zaradi razmer, a štejejo skoki in fantje so skakali dobro. Vidi pa se, da za stopničke moraš imeti štiri razpoložene skakalce ali pa tako kot Nemci, dva v vrhunski formi ta trenutek. Tilnu je zelo lepo uspel prvi skok, drugi malo manj, a skupna ocena je zelo dobra za njegov nastop," je dodal Janus.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice