Šport > Zimski športi
13360 ogledov

Pred štirimi leti skoraj ohromela, zdaj grdo padla v katastrofalnih razmerah

Svenja Würth Hinterzarten epa
Na sobotni ekipni tekmi smučarskih skakalk v nemškem Hinterzartnu se je hudo poškodovala domača tekmovalka.

Nemška skakalka ekipa je v Hinterzartnu v težavnih razmerah, ki jim je botrovalo sneženje, že v prvi seriji doživela šok. Po 97 metrov dolgem skoku je namreč padla Svenja Würth in v hudih bolečinah obležala v snegu.

Nesrečno 24-letnico so prepeljali v bolnišnico v Freiburg, po prvih informacijah nemške tiskovne agencije DPA ima težje poškodovane kolenske vezi in meniskus. 

Glavni trener nemške ekipe Andreas Bauer je po padcu njegove varovanke izstrelil nekaj strupenih puščic v smeri žirije, saj bi po njegovem mnenju vodstvo tekmovanja moralo že pred nastopom Würthove znižati nalet zaradi dolgih skokov.

japonska skakalna reprezentanca Ekipna tekma Šport Japonke premočne, orlice pod stopničkami

Da bi bilo vse skupaj še huje, je Würthova pred skoraj štirimi leti doživela še hujši šok, po padcu na tekmi v ruskem Čajkovskem ni veliko manjkalo, da bi ostala hroma.

Čeprav Würthova v drugi seriji ni nastopila in so imele Nemke tako le sedem skokov v konkurenci, so bile domačinke na koncu četrte, tudi pred Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.