Šport > Zimski športi
413 ogledov

Prevc do druge najboljše uvrstitve v sezoni

Peter Prevc
Štirje slovenski orli so prišli do točk, najboljši med njimi je bil Peter Prevc.

Zmagovalec sezone 2015/16 Peter Prevc je v kvalifikacijah druge tekme v Engelbergu zabeležil peto uvrstitev, dober skok pa je prikazal tudi v prvi seriji in po svojem nastopu prevzel vodstvo. Doskočil je pri 134 metrih in si z Norvežanom Andreasom Stjernenom razdelil prvo mesto. Nastop v finalni seriji sta si pred Petrom zagotovila že tudi njegov mlajši brat Domen Prevc (126,5 metra) in Tilen Bartol (125 metra). 

Pred slovensko-norveški dvojec se je nato kot prvi prebil Poljak Piotr Zyla. Sledili so še nastopi deseterice najboljših v svetovnem pokalu, med njimi tudi Jerneja Damjana. Ta je v slabih vetrovnih razmerah doskočil pri 125 metrih. Vodstvo je sicer prevzel Nemec Markus Eisenbichler, nato pa v tej sezoni izjemni Japonec Junširo Kobajaši. Med oba se je kasneje uvrstil Kamil Stoch, razred zase pa je bil vodilni skakalec svetovnega pokala Richard Freitag (137,5 metra). Ta je Kobajaši ugnal za 3,9, drugega Stocha pa za natanko štiri točke,

Prevc si je po dolžini sicer razdelil peto mesto, uvrščen pa je bil po prvi seriji na 9. mesto, Damjan je bil 25., Domen Prevc 27., Bartol pa 29. Le za dve desetinki se je finalni nastop izmuznil Anžetu Semeniču, ki je zasedel 31. mesto.

Druga serija se je začela z odličnim skokom Bartola, ki se je začel vzpenjati po lestvici, med tistimi, ki so zaostali za njim pa sta bila tudi Domen Prevc in Damjan. Kot prvi je Slovenca premagal osmoljenec prve serije Daniel Andre Tande (137 metrov), po prvi deseterici, ki je skočila v drugo, pa je bil Bartol drugi, Damjan pa tretji.

Tande je ostal v vodstvu vse do skoka Stjernena. Prevc (127,5 metra) je nastopil slabše od prav tako po prvi seriji devetega Norvežana in izgubil pet mest. Kasneje se je na vrhu zvrstilo še nekaj skakalcev, pred nastopom najboljših treh pa je bil v vodstvu Avstrijec Stefan Kraft. 

Stoch je nato za pičlo desetinko premagal Krafta, Kobajaši pa je precej zaostal. Freitag ni dovolil presenečenja in še z enim odličnim skokom prišel do tretje zmage v sezoni. Nemec je imel na koncu kar 11,6 točk naskoka pred Stochom.

Peter Prevc je s 14. mestom prišel do svoje druge najboljše uvrstitve v sezoni, v Nižnem Tagilu je bil 13. Do točk so prišli še 21. Bartol, 22. Damjan in 28. Domen Prevc. 

Sledi novoletna turneja.

Rezultati so TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.