Šport > Zimski športi
107 ogledov

Želje so eno, pričakovanja nekaj drugega

peter prevc Prevc je v šampionski sezoni 2015/2016 kot drugi Slovenec osvojil zlatega orla. Prvemu je to uspelo Primožu Peterki v sezoni 1996/1997.
V Oberstdorfu se bo s kvalifikacijami začela 66. nemško-avstrijska novoletna turneja štirih skakalnic.

Slovenske barve bodo na uvodni postojanki, ki ji sledijo še Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck in Bischofshofen, branili Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič, Žiga Jelar, Tilen Bartol, Timi Zajc in Jurij Tepeš.

Slovenska odprava pred turnejo prvič po dolgih letih nima rezultatskih ciljev, glavni trener reprezentance Goran Janus poudarja, da sta dva velika cilja v sezoni - svetovno prvenstvo v poletih in zimske olimpijske igre - več kot dovolj.

primož peterka Novoletna turneja Šport Štiri države uspešnejše od Slovenije

V očeh strokovnjakov in večine tekmecev je prvi favorit za skupno zmago vodilni v svetovnem pokalu, Nemec Richard Freitag, ki je dobil zadnje tri tekme sezone. A 26-letni skakalec kljub temu pred začetkom umirja apetite in poudarja: "Želim si umirjeno preživeti praznike in predvsem zadržati raven trenutnih skokov. Na turneji me zanimajo le dobri skoki in nič drugega."

Najboljši v slovenskem taboru to zimo Damjan poudarja, da gre za zelo specifično tekmovanje, zato je njegov prvi cilj, da se na vseh štirih postojankah prebije do točk.

Kvalifikacije so na sporedu ob 16.30, prva tekma turneje bo v soboto s poskusno serijo začela ob 15. uri, prva je na sporedu ob 16.30.

jernej damjan Prvi vrhunec sezone Šport Damjan si je zastavil cilj, Prevc brez pričakovanj Peter Prevc Novoletna turneja Šport Peter Prevc: Ne gre iz danes na jutri
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.