Šport > Zimski športi
14581 ogledov

Zgodovina se je ponovila

svenja würth
1/5
Epa
Nemška smučarska skakalka je ob padcu v nemškem Hinterzartnu utrpela resno poškodbo.

Svenja Würth se je poškodovala na ekipni tekmi v nemškem Hinterzartnu in tako že končala olimpijsko sezono. Pregled z magnetno resonanco je potrdil, da je 24-letnica strgala sprednje križne vezi v levem kolenu, zato jo v prihajajočih dneh čaka operacija.

"Leta 2014 sem premagala druge izzive in tudi to bom sprejela. Prve frustracije so preteklost, zdaj zrem v prihodnost - ne proti olimpijskim igram v Pjeongčangu, ampak proti svetovnemu prvenstvu 2019 v Seefeldu," je sporočila Nemka.

"Začetek sezone je bil zelo dober. Trdo sem delala, da bi bila v dobri formi. Zdaj se bom posvetila rehabilitaciji. Rada bi bila nared za prihodnjo sezono. Predvsem se želim zahvaliti svoji ekipi. V takšnih trenutkih je podpora zelo pomembna in mi daje ogromno moči," je sporočila 24-letnica.

Svenja Würth Hinterzarten Video Šport Pred štirimi leti skoraj ohromela, zdaj grdo padla v katastrofalnih razmerah

Würthova je zaradi poškodbe izpustila že olimpijske igre v Sočiju. "Spet se ji je pripetilo isto, in to samo sedem tednov pred Pjeongčangom. Svenja je prava profesionalka in močna športnica, ki se vedno zna pobrati," je dejal njen trener in nekdanji smučarski skakalec Andreas Bauer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.