Šport > Zimski športi
2052 ogledov

To je po tekmi kariere povedal Tilen Bartol

Tilen Bartol Epa
20-letnik iz Loškega Potoka je na novega leta dan pokazal svoj talent.

Na prestižni tekmi novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu je Tilen Bartol po prvi seriji držal fantastično drugo mesto, v finalu pa je, potem ko je zaradi vetra več kot deset minuta čakal na zaletni rampi, padel na peto pozicijo.

Moral se je vrniti v sobo na vrhu skakalnice, čakanje pred 21.000 gledalci pa ga ni zmedlo. Tako je na šele v šestnajstem nastopu v svetovnem pokalu ohranil visoko uvrstitev.

Tilen Bartol Novoletna turneja Šport Orli odlično začeli leto, dva med deseterico

"Ne bi rekel, da je bila to najtežja tekma v mojem življenju. Niti nisem bil nervozen, vse sem doživljal precej sproščeno," je po tekmi za STA dejal Bartol, ki izhaja iz Loškega potoka, vendar že od mladosti živi in trenira po drugih slovenskih krajih. "Ob čakanju pred finalnim skokom sem komaj čakal, da pridem dol, saj so me noge zelo bolele."

"Pomislil sem tudi na to, da bi finalno serijo takrat odpovedali, vendar sem se hitro zavedal, da to ne bo šlo, saj sva bila na vrhu le še dva," je podoživel finalno serijo. "Ko sem pristal, nisem vedel, na katerem mestu bom pristal, a ko sem videl številko štiri, sem bil zelo zadovoljen. Da mi je do stopničk zmanjkalo 1,3 točke sem videl šele, ko sem stopil ven iz arene na semaforju. Tudi za to bo še čas."

To je bila prva Bartolova uvrstitev med najboljših deset med posamezniki na tekmah svetovnega pokala, saj je prejšnji najboljši izid postavil na svoji prvi tekmi na novoletni turneji 30. decembra v Oberstdorfu, ko je končal na 16. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.