Šport > Zimski športi
14217 ogledov

Olimpijski prvak: "Fant ne ve, kaj govori."

jan ziobro
Nekdanji olimpijski prvak se je odzval na hude obtožbe poljskega skakalca.

Upokojeni poljski smučarski skakalce Wojciech Fortuna, ki je leta 1972 osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah v Sapporu, se je odzval na obtožbe Jana Ziobra in mu očital, da so mu čustva zameglila razum.

Ziobro je pred dnevi naznanil, da prekinja svojo kariero. Razlog naj bi bilo šikaniranje znotraj poljske reprezentance, kjer so ga trenerji kljub boljšim rezultatom od ekipnih kolegov več let odrivali na stranski tir. Zdaj mu je dokončno prekipelo.

"Ne gre za to, da ne želim več skakati, vendar nima smisla nadaljevati kariere, ker obstajajo ljudje, ki me želijo uničiti. Sprejetih je bilo več škandaloznih odločitev," je v resnem napadu na strokovno vodstvo izjavil Ziobro.

jan ziobro Prekinil kariero Šport Poljak šokiral: "Želijo me uničiti, odločitve so škandalozne."

Nekdanji olimpijski prvak Fortuna je za poljske medije dejal, da so obtožbe izmišljotina. Pri tem se opira na dejstvo, da je Ziobra zamolčal vse podrobnosti, prav tako obtožb ni podprl z imeni.

"Užaljen je in ne ve, kaj govori. Žali trenerje, s katerimi dela. Ne razumem ga. Lahko mu rečem le tole, Jan, spravi se k delu in prenehaj z grožnjami, da boš smuči postavil v kot, ker boš škodoval le sebi. Vsi bodo v trenutku pozabili, da si bil kdajkoli smučarski skakalec," mu je sporočil izkušenejši rojak.

Mnenje je delil tudi nekdanji vrhunski skakalec Adam Malysz, koordinator za smučarske skoke na PZN. "Verjamem, da se tako počuti, vendar bo moral navesti jasnejše razloge, saj ni delil nobenih podrobnosti. Na športen način naj dokaže, da je član A reprezentance. Doslej tega še ni pokazal," je dejal dobitnik štirih velikih kristalnih globusov.

Richard Freitag Posledice padca Šport Freitag bo izpustil Kulm

Na grožnjo se je odzval predsednik Poljske smučarske zveze (PZN), ki je hitel miriti nastalo situacijo. "Jan je velik talent. V preteklosti je zmagal na tekmi svetovnega pokala. Poslal sem mu pisni odgovor. Škoda bi bilo, da ga izgubimo," je dejal Apoloniusz Tajner.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:23 10.januar 2018.

    Ne moreš verjeti česa so sposobni na športnih zvezah. Lepo jim je povedal , da je skakalca , ki so ga izbrali za 4 skakalnice premagal na izbirni tekmi za 2x 15m ! Zgleda da zgagarjem na zvezi to ni ...prikaži več dovolj , pa mu javno svetujejo , naj se dokaže ! Višek šikaniranja !