Šport > Zimski športi
1013 ogledov

Vrnil se bo najboljši skakalec začetka sezone

Richard Freitag Epa
Poškodovani skakalec se bo vrnila za polete na domačem prizorišču.

Nemški smučarski skakalec Richard Freitag, ki je po padcu na tekmi novoletne turneje v Innsbrucku izpustil naslednje tekme svetovnega pokala, se bo v karavano vrnil na preizkušnjah svetovnega prvenstva v poletih konec tedna v domačem Oberstdorfu, so danes sporočili iz nemške reprezentance.

Freitag je padel na tekmi v Innsbrucku v prvi seriji, nato zaradi bolečin izpustil nastop v drugi, pozneje pa ni nastopil niti na tekmi v Bischofshofnu, prav tako je manjkal na letalni preizkušnji svetovnega pokala zadnji konec tedna na Kulmu. Hujših poškodb ob padcu ni staknil, imel pa je precej odrgnin in modric.

Kot so danes sporočili iz nemškega tabora, Freitag še čuti bolečine, a je dovolj zdrav, da bo nastopil na domačem SP v poletih. "Nisem še stoodstotno brez bolečin, toda dovolj sem pripravljen, da lahko nastopim na tekmi v poletih," je dejal Freitag ter dodal: "Veselim se lepih dni na letalnici, dobrega vzdušja v Oberstdorfu in seveda tega, da sem spet v karavani."

Poleg Freitaga bodo Nemci na domačem SP, ki se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, računali še na Andreasa Wellingerja, Markusa Eisenbichlerja, Karla Geigerja in Stephan Leyheja.

Komentarjev 1
  • Jožef Koprivnikar 16:56 17.januar 2018.

    Le kdo (poimensko) je zahteval od bratov Prevc da morajo menjati znamko smuči, kdo in koliko je pri tem dobil, na daljavi so naši skakalci zgubili.Lahko vsak v smučarski zvezi to zahteva ali je to dano le enim Bogovom ?