Šport > Zimski športi
309 ogledov

Narava premočna v Kulmu

Peter Prevc Kulm Epa Peter Prevc med poletom na Kulmu.
Organizatorji v Kulmu so morali odpovedati današnjo tekmo.

Današnje kvalifikacije smučarjev skakalcev za polete na Kulmu so zaradi premočnega vetra odpadle. Na tekmi, ki naj bi se po prvotnem načrtu začela ob 14.15, bi tako nastopili vsi tekmovalci. A organizatorji so bili prisiljeni prestaviti tudi predvideni čas začetka prve serije, na koncu pa so se morali sprijazniti z odpovedjo tekmovanja.

Na včerajšnji tekmi je od slovenskih orlov šesto mesto zasedel Peter Prevc, osmi je bil Anže Lanišek, 11. Domen Prevc, do točk pa je prišel tudi Tilen Bartol z 18. mestom. Na tekmi je sicer peto mesto osvojil Jernej Damjan, a je bil po drugem poletu diskvalificiran zaradi nepravilnega dresa. Tako je zasedel 29. mesto. Prvo tekmo je sicer dobil Norvežan Andreas Stjernen, drugi je bil njegov rojak Daniel Andre Tande, tretji pa švicarski veteran Simon Ammann.

Karavana smučarjev skakalcev se zdaj seli v Oberstdorf, kjer bo prihodnji konec tedna na sporedu svetovno prvenstvo v poletih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice