Šport > Zimski športi
304 ogledov

Prekaljena letalca Tepeš in Kranjec v slabi formi

Robert Kranjec Epa Robert Kranjec.
Naslednja dva konca tedna se bodo smučarski skakalci merili na letalnicah.

Slovenski trener v smučarskih skokih Goran Janus je v ekipo za svetovni pokal v poletih na velikanki na Kulmu pri Bad Mitterndorfu uvrstil Domna Prevca, Žigo Jelarja, Anžeta Semeniča, Tilna Bartola, Petra Prevca in Jerneja Damjana. V ekipi tako ni prekaljenih letalcev Roberta Kranjca in Jurija Tepeša, ki sta v slabi formi.

Kulm bo generalka za SP v poletih, ki bo naslednji konec tedna v nemškem Oberstdorfu.

Najboljši nemški smučarski skakalec zime Richard Freitag se je odločil, da bo izpustil svetovni pokal konec tedna. Po padcu na tekmi novoletne turneje v Innsbrucku še ni nared in ne bo nastopil na letalnici na Kulmu, na kateri je z 244 metri še vedno rekorder Slovenec Peter Prevc. Razlog za odpoved so bolečine v levem kolku.

Finski smučarski skakalec Janne Ahonen, petkratni zmagovalec novoletne turneje, pa se vrača v karavano svetovnega pokala in bo edini Finec med nastopajočimi na Kulmu. Ahonenu pa v tej olimpijski sezoni ne gre in je doslej najboljši izid zabeležil v Kuusamu, kjer je bil 34.

jan ziobro Resne obtožbe Šport Olimpijski prvak: "Fant ne ve, kaj govori."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice