Šport > Zimski športi
1178 ogledov

Trenutek, ko so se sesule sanje prvega favorita

Richard Freitag padec Innsbruck Reševalni pas/Twitter Richard Freitag je prizorišče zapustil ob pomoči zdravniškega osebja.
V prvi seriji tretje tekme novoletne turneje je morda že padla odločitev o končnem zmagovalcu.

Po polovici letošnje skakalne novoletne turneje je imel Poljak Kamil Stoch pred najbližjim zasledovalcem - Nemcem Richardom Freitagom, malce manj kot 12 točk naskoka. Prva serija v Innsbrucku je prinesla konkreten zasuk.

Jernej Damjan Innsbruck Novoletna turneja Šport Damjan pod vrhom, Stoch v igri za poker zmag

Freitag je namreč padel ob doskoku 130 metrov dolgega poskusa in izgubil ogromno točk. Zvrstil se je na 22. mesto, ciljni iztek pa zapustil na lastnih nogah z očitnimi bolečinami ob pomoči zdravstvenega osebja.  

Stoch je nekaj trenutkov kasneje zmogel enako daljavo z uspešnim doskokom, tako da je zgolj v eni seriji¸pridobil več kot 24 točk in z eno roko že zgrabil "zlatega orla".

Padec Freitaga, ki v drugi seriji ni nastopil in tako zapustil boj za končno zmago, si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.