Šport > Zimski športi
114 ogledov

Stoch odgovarja na pritiske: "Potrebujem mir!"

kamil stoch Epa
Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch na poletih v Oberstdorfu lovi zadnjo manjkajočo lovoriko v karieri - naslov svetovnega prvaka v poletih.

Po mnenju ljubiteljev skokov lahko po slavju na novoletni turneji, ki jo je dobil s pokrom zmag, v januarju 2018 drugič spiše delček mozaika zgodovine smučarskih skokov, poroča agencija dpa.

V primeru, da bi se Stoch v soboto res veselil zlate kolajne, bi se na spisku skakalcev z izjemnimi dosežki izenačil s slovitim Fincem Mattijem Nykänenom. Ta je v bogati karieri kot edini doslej postal svetovni prvak na skakalnici in v poletih, osvojil olimpijsko zlato, skupni seštevek svetovnega pokala in novoletno turnejo.

"Potrebujem predvsem mir, da se bom lahko v miru pripravil na skoke. Ne želim se obremenjevati z izidi in statistiko, saj to situacije prav nič ne olajša," pred tekmami pravi 30-letni Poljak, ki je priznal, da ga je novoletna turneja in vse, kar se je dogajalo okrog nje, precej izčrpala. Prav utrujenosti pripisuje tudi 21. mesto na letalnici v Kulmu, ki je bila tudi generalka pred Oberstdorfom. A obenem pravi tudi: "Seveda si želim zmagati, saj zato treniram. A ne morem iti na tekmo z mislijo, da moram nujno osvojiti zlato."

Tekmecev bo veliko. Naslov brani Slovenec Peter Prevc, na Kulmu sta izredno formo potrdila Norvežana Andreas Stjernen in Daniel Andre Tande, nevarna sta Nemca Andreas Wellinger in Richard Freitag. Tudi v poljski vrsti so skakalci, ki mu lahko preprečijo slavje. Veliko vprašanje je, ali se je Stoch že odpočil in bo lahko pokazal najboljše in najdaljše polete. Tudi na današnjem treningu je bil blizu najboljšim.

anže semenič SP v poletih Šport Semenič napovedal boj za najvišja mesta

Nedvomno bo imel Stoch tudi močno podporo na tribunah, saj ga navijači spodbujajo podobno kot pred leti Adama Malysza. Veliko jih bo tudi v Nemčiji, kjer Poljska sodi tudi med kandidate za medaljo na nedeljski ekipni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice