Šport > Zimski športi
1196 ogledov

Damjan: Moram kar okarati Nemce

jernej damjan
Jernej Damjan je bil po prvem dnevu SP v Oberstdorfu razočaran nad nemškimi prireditelji.

Prireditelji svetovnega prvenstva v poletih so zaradi neustreznih vremenskih razmer odpovedali kvalifikacije. Skakalci so bodo za vstopnice za prvo posamično tekmo pomerili v petek ob 14.30.

Na treningu je od slovenskih orlov najbolj prepričal Anže Semenič (211,5 m), precej krajši je bil branilec naslova Peter Prevc (188 m).

anže semenič SP v poletih Šport Semenič napovedal boj za najvišja mesta

"Grede na vreme zjutraj bi lahko vse skupaj izpeljali, pa se je vse obrnilo popoldne in potem zaradi vetra ni bilo skorajda nič od predvidenega. Že v nedeljo so nam izrezali tri polete, sedaj pa še dva. To ni najbolje, mogoče bi lahko naredili en trening več. Zaletišče je bilo zaradi dežja mokro in me je zmotilo ter sem se zamaknil v počepu. Vem, kaj moram popraviti in ni bojazni za jutri. Letalnica je 'nemška', ko je treba zelo odriniti in priti na višino. Jutri imamo še kvalifikacije, torej še en poskus, ki ne šteje za SP, razen če tako slabo skočiš, da ne moreš potem tekmovati na tekmi. Lahko pa bi danes preizkusil nove smuči, še ne vem, s katerimi bom nastopil, verjetno bom kar z novimi, ki sem jih testiral med vadbo v Planici," je dejal aktualni svetovni prvak.

"Hrana je zelo slaba, na vrhu imamo le bonbone."

Vtise je po seriji za trening strnil tudi Jernej Damjan, ki je bil razočaran nad ponudbo na vrhu skakalnice. "Smo vajeni s Kulma na odpovedi. Smo pa izpeljali eno serijo, ker je bila napoved zelo slaba, je to kar presenetljivo. Všeč mi je bilo, da so zgodaj povedali za odpoved kvalifikacij, da nismo hodili gor na zalet. Bistveno je, da začutim skakalnico in sebe na njej, potem se pride do lepih skokov. Dres, ki sem ga imel, je isti, kot na Kulmu, kjer me je doletela diskvalifikacija. Zamenjali smo kos dresa na hrbtu, ki smo ga hoteli najprej raztegniti, pa ni bilo nič. S kompresorjem smo ga nato prepihali, nekaj časa je bil v mejah dovoljene propustnosti, nato po desetih minutah ne več in smo morali, kot sem dejal, kos zamenjati. Danes je bilo dolgčas med čakanjem, hrana je tu zelo slaba, na vrhu imamo le bombone, moram kar okarati Nemce," je povedal veteran.

matjaž pungertar Nepričakovano Šport Slovenski orel končal kariero
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice