Šport > Zimski športi
1597 ogledov

"Ne vem, kdaj sem bil nazadnje tako živčen"

prevc damjan semenič oberstdorf Epa Prevc se je izogibal pogledu na točke in se tako razbremenil dodatnega pritiska.
Slovenski skakalci se iz Oberstdorfa vračajo s srebrno medaljo.

Orli so na ekipni tekmi izpolnili zastavljeni cilj Gorana Janusa in poskrbeli za drugo ekipno odličje na svetovnih prvenstvih v poletih. Bronu iz Vikersunda (2012) so v Oberstdorfu (2018) dodali srebro.

peter prevc jernej damjan domen prevc anže semenič orli sp v poletih oberstdorf Kot se šika! Šport Šampionska predstava orlov za nov zgodovinski uspeh

"Zelo sem užival, drugega sploh ne znam povedati. Res sem se imel zelo dobro! Kot sem napovedal že včeraj, sem želel skakati sproščeno. Poizkusni skok mi je uspel, nato sem se sprostil in potem je šlo le še naprej," je povedal najučinkovitejši slovenski letalec Anže Semenič.

Odlično formo je na ekipni tekmi prikazal Domen Prevc, ki se je prebudil v najboljšem možnem trenutku. "Še sam ne vem, kaj se mi je zgodilo čez noč, da je bilo danes toliko bolje. Slabo sem spal, zgodaj sem se zbudil. Ne vem, kje smo naredili ta preskok. Morda sem bil po tistem današnjem prvem poletu malo bolj samozavesten in nato vse steče malo lažje," je povedal 18-letnik.

Ogromno je h končnemu drugemu mestu prispeval Jernej Damjan. "Starejši kot sem, več mi pomenijo takšni uspehi. Bolj se zavedam, kaj vse stoji za tem, koliko dela je v to vloženega, koliko je za to potrebnega odrekanja. Vsaka medalja ima svoj poseben čar, a starejši kot si, bolj se tega zavedaš," je povedal.

Smejalo se je tudi Petru Prevcu, ki ni prikazal najboljše forme, a dodal pomemben kamenček mozaiku. "Ko sem preletel zeleno črto, je bilo na srečo vsega konec. Pred skokom sem vedel, kakšne so pozicije, saj smo tudi skakali v obratnem vrstnem redu, koliko točk prednosti imamo, pa nisem želel spremljati. Videl sem naše nastope, a nisem gledal točk. Dvakrat mi je uspelo dobro skočiti in to je to. Zdaj se moramo malo ustaviti, da sploh strnemo vtise kaj to pomeni. Sigurno pa je to odličen uspeh, ko se po dolgem času, ko smo bili v zadnjem času vselej favoriti, končno izide," je povedal nekdanji svetovni prvak.

Po tekmi se je oglasil tudi na Instagramu, kjer je zapisal: "Ne vem, kdaj sem bil nazadnje tako živčen in kasneje tako vesel. Hvala, fantje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice