Šport > Zimski športi
553 ogledov

Klinec do rezultata sezone, Križnar kariere

Nika Križnar Epa Nika Križnar se je okitila z zlatom.
Štiri Slovenke med prvih 11.

Norvežanka Maren Lundby, vodilna v svetovnem pokalu smučarskih skakalk to zimo, je bila najboljša tudi na prvi tekmi svetovnega pokala v japonskem Zau, kjer je slavila prepričljivo zmago. Uspešne so bile tudi Slovenke, saj so kar tri končale med najboljšo deseterico oziroma štiri med 11, najboljša med njimi je bila Ema Klinec na šestem mestu.

"Nepozornosti se niso dogajale namenoma. To je bila seveda velika izkušnja za tekmovalko samo, za trenerje in tudi za tiste, ki proizvajajo drese. A drese smo uredili, res pa je, da nobena ni želela namenoma goljufati. Vesele smo, da so se stvari lepo uredile," je po današnji tekmi povedala Klinčeva, potem ko je imela slovenska vrsta minuli vikend v Sapporu kar dve diskvalifikaciji.

Po današnjem šestem mestu je bila razumljivo boljše volje: "Današnji finalni skok je bil dober, zato sem bila tudi vesela ob pristanku. Imela sem malce slabše razmere, zato tudi kakšen meter manj. A pomembno je to, kar sem čutila v zraku, imela sem dober upor, kar pomeni, da sem smuči lepo postavila za let. V takem ritmu želim nadaljevati in s tem pridobivati na samozavesti."

Za lep ekipni uspeh slovenske vrste so poskrbele tudi preostale tekmovalke. Poleg Klinčeve na šestem mestu sta med deseterico končali še Nika Križnar na sedmem in Urša Bogataj na desetem mestu, Špela Rogelj pa je bila enajsta. Do točk je prišla tudi Maja Vtič, ki je tekmo končala na 28. mestu.

Prešerne volje po nočni preizkušnji v deželi vzhajajočega sonca je bila tudi mlada Križnarjeva, ki je dosegla uspeh kariere: "Zavedam se, kaj mi je danes uspelo. Že včeraj sem dobro začela, kljub temu, da so bile vetrovne razmere težje. Danes je bilo bolje, tudi moji skoki pa so bili en za drugim dobri, lepi. Zelo sem zadovoljna, ker sem dosegla svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. To bom samo še stopnjevala. Vem pa, da moram pri samem doskoku še veliko popraviti."

Zao bo gostil še eno tekmo svetovnega pokala, nato pa se bo karavana vrnila na staro celino. Najboljše skakalke se bodo na naslednji tekmi zbrale v Sloveniji, ko bo svetovni pokal med 26. in 28. januarjem na Ljubnem ob Savinji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.