Šport
118 ogledov

Predsednik Bach brani odločitev Moka

Šipulin biatlon Pokljuka moška zasledovalna tekma Saša Despot Anton Šipulin.
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja spregovoril o izločitvi ruskih športnikov.

Na seznam ruskih športnikov za prihajajoče olimpijske igre v Južni Koreji oziroma na to, da na njem ni nekaterih tekmovalcev, se je danes odzval tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Dejal je, da je odločitev pravilna in da si nastopa na igrah ne zasluži nihče, pri katerem obstaja sum dopinške zlorabe.

Ruski olimpijski komite je v torek potrdil, da hitrostni drsalec Viktor An ne bo smel nastopiti na februarskih zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu. Na seznamu potnikov za ZOI 2018 pa ni niti biatlonca Antona Šipulina in smučarskega tekača Sergeja Ustjugova.

Bach je pojasnil, da so strokovnjaki Moka pri zavrnitvi te ruske trojice upoštevali resne dopinške namige iz več virov v preteklosti.

"Želimo, da na igrah nastopajo samo res čisti ruski športniki," je danes dejal Bach in dodal, da so se pri nekaterih imenih pojavili "resni dvomi". Mok je sicer pojasnil, da je njegov odbor, ki preučuje možnosti nastopa ruskih športnikov na igrah, s seznama 500 predlogov že izločil 111 imen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.