Šport
96 ogledov

Dosmrtna prepoved 11 Rusom

doping Rusija
Mok je 11 ruskim športnikom, ki so bili pozitivni na dopinškem testu na OI v Sočiju (2014), izrekel dosmrtno prepoved nastopanja.

Med kaznovanimi in doživljenjsko suspendiranimi ruskimi športniki so hitrostna drsalca Ivan Skobrev in Artem Kuznjecov, sankača Tatjana Ivanova in Albert Demčenko, trije tekmovalci v smučarskem teku Nikita Krjukov, Aleksander Bessmertnih in Natalija Matvejeva, tekmovalca v bobu Ljudmila Udobkina in Maksim Belugin ter hokejistki Tatjana Bruina in Ana Ščukina. Vsem so bile odvzete tudi njihove medalje.

Številka kaznovanih ruskih športnikov, ki jim je Mednarodni olimpijski komite prepovedal sodelovanje v mednarodnem športu na podlagi poročil, ki sta jih vodila Dennis Oswald in Samuel Schmid, se je tako povzpelo na 43.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je ruskim športnikom zaradi dopinških kršitev odvzel 13 od skupno 33 kolajn, koliko so jih ruski športniki osvojili na igrah v Sočiju. Rusija je tako na razpredelnici najuspešnejših reprezentanc v Sočiju zdrsnila na četrto mesto za Norveško, Kanado in Združenimi državami Amerike.

Mok je v začetku decembra odločil, da Rusom prepove nastop na OI 2018 zaradi od države podprtega sistema dopinga. Bodo pa v Južni Koreji lahko nastopili čisti ruski športniki, a pod nevtralno olimpijsko zastavo in z oznako OAR (Olympic Athlete from Russia oziroma olimpijski športnik iz Rusije). Prav tako bo na igrah prepovedano razkazovanje ruskih zastav in ruske himne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice