Šport
299 ogledov

Putin prižgal zeleno luč

vladimir putin Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je nagovoril ruske športnike.

Vladimir Putin se je odzval na odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), ki je ruskim športnikom prepovedal nastop na zimskih olimpijskih igrah, obenem pa dovolil, da posamezniki lahko nastopijo pod zastavo Mok-a.

V državi se krepijo pozivi k bojkotu, ruska televizija je že odpovedala prenose. Državni politični vrh odločitev smatra kot napad zahodne politike na Rusijo. 

Vladimir Putin Rusi besnijo Šport Rusi besnijo, zahtevajo proteste in bojkot, Putin molči

Športniki so se tako znašli v nezavidljivem položaju, saj se bodo za nastop na OI morali odreči himni in barvam svoje države. Zeleno luč jim je zdaj prižgal ruski predsednik. "Brez dvoma našim olimpijcem ne bomo preprečili, da se udeležijo olimpijskih iger, v kolikor bodo želeli sodelovati lastno pest," se je glasilo Putinovo sporočilo.

Predsednk je poudaril, da so bile odločitve Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) sprejete na podlagi pričevanja ljudi, katerih moralna in etična stališča so, milo rečeno, vprašljiva. "Večina obtožb temelji na 'dejstvih', ki so neosnovana ali pa nedokazana," je povedal Putin in še enkrat zanikal, da je bilo sistematično dopingiranje športnikov vodeno s strani države.

"Zakaj se našim olimpijcem prepoveduje tekmovanje pod rusko zastavo in državnimi simboli, če država ni podpirala dopinga? Kaznujte tiste, ki so za to odgovorni."

soči bob rusija MOK Šport Rusom prepovedali nastop na OI, hud udarec tudi za naše
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice