Svet
2447 ogledov

Žalil državne uslužbence, kazen je boleča

kletka, zapor Profimedias
43-letnik si z objavo na družabnem omrežju gotovo ni niti v sanjah predstavljal, kaj bo sledilo.

Sodišče v ruskem Sankt Peterburgu je 43-letnega moškega obsodilo na dve leti zapora zato, ker je užalil visoko pozicionirane državne uslužbence, poroča agencija AFP.

Vladimir Timošenko je na popularni ruski mreži VKontakte objavil status, ki "vsebuje žaljive in ponižujoče vsebine zoper visoko pozicionirane državnike," je ugotovilo sodišče.

Timošenko je sicer status objavil med prestajanje druge, 6-letne zaporne kazni. Zakaj je prestajal to kazen, agencija ne navaja.

Status je omenjena mreža medtem že umaknila, Rus pa je - po poročanju agencije AFP - sodržavljane pozival, da vstanejo proti "neljudskemu režimu".

Tudi sicer zaporne kazni zaradi objav na spletnih omrežjih v Rusiji niso neobičajne. V lanskem letu je bil med drugim ravno tako na 2-letno zaporno kazen obsojen Rus, ki je kritiziral rusko bombandiranje ciljev v Siriji, po drugi strani pa je nek drug moški dobil kazen zapora v dolžini dve leti in tri mesece, ker je delil proukrajinske vsebine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 10:00 28.november 2017.

    Značilno za države ,kjer je svobodo govora zamenja svoboda razmišljanja.

  • Avatar čavez
    čavez 09:21 28.november 2017.

    Visoko pozicionirani državni uslužbenci v Sloveniji načeloma končajo na Dobu, je brezpredmetno da jih spoštujemo itak se zrinejo v vrh samo zato da kradejo.