Šport > Zimski športi
6614 ogledov

Gregorinovo izbrisali z olimpijskih iger

Teja Gregorin SP v biatlonu Hochfilzen EPA
MOK je sporočil pričakovano novico.

Disciplinska komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je v ponedeljek obvestila Mednarodno biatlonsko zvezo (IBU), da je slovenski biatlonki Teji Gregorin zaradi kršitve protidopinških pravil črtala vse dosežke z XXI. zimskih olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru. Gregorinova je padla na dopinškem testu po naknadnem testiranju vzorcev.

teja gregorin tomi trbovc Doping Šport Teja Gregorin: Sprejemam suspenz, prosim za razumevanje

Gregorinovo je zveza IBU zaradi domnevne zlorabe dopinga pred mesecem in pol začasno suspendirala. Sedemintridesetletna Gregorinova, ki je na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju osvojila bronasto kolajno, je bila pozitivna po naknadno opravljenih testih z iger 2010 v Vancouvru. Mok je Gregorinovi vzorec odvzel 6. ali 7. februarja 2010 v Whistlerju, naknadna testiranja pa so v vzorcu B odkrila vsebnost prepovedanega sredstva - metabolita rastnega hormona.

Teja Gregorin Soči 2014 "Ni naključje" Šport Bodo Gregorinovi vzeli kolajno iz Sočija?

Gregorinova se je zaslišanju pred disciplinsko komisijo Moka odpovedala, zdaj pa ji je Mok črtal vse dosežke z ZOI 2010 - na ženski posamični tekmi je bila 36., na sprintu je bila deveta, prav tako v zasledovalni tekmi, na tekmi s skupinskim startom je zasedla peto mesto, v štafetni tekmi pa osmo, tako da je Mok suspendiral celotno slovensko ekipo.

Gregorinova ima zdaj sicer možnost pritožbe na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, nato pa ji bo protidopinški odbor IBU izrekel končne sankcije.

usain bolt, justin gatlin Doping Šport Škandal, ki pretresa atletiko

Komentarjev 4
  • Buča Pepa 09:52 21.december 2017.

    Kako to da ne vjo, kdaj so ji vzeli vzorec? Kaj pa če sploh ni njen?

  • matermila 18:29 19.december 2017.

    v štafetni tekmi pa osmo, tako da je Mok suspendiral celotno slovensko ekipo. Hvala Teja,bo verjetno odgovor soudeleženk v štafeti.Zdaj se bo lahko neomejeno dopingirala. Vrniti bi morala vse kar je teh letih dobila davkoplačevalskega denarja.Opravičiti se,enostavno ni dovolj.

  • dragec 15:51 19.december 2017.

    Končaj in ne sramoti nas

Sorodne novice