Šport > Zimski športi
262 ogledov

Rusi na otvoritvi brez zastave in kratice

zastavonoše Soči Fišt zaključna slovesnost EPA
Ruski olimpijski komite (Roc) je potrdil, da se bodo ruski športniki udeležili odprtja zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu in da bodo tam "paradirali" v opremi, ki jim jo je odobril Mednarodni olimpijski komite (Mok).

Mok je 5. decembra suspendiral ruski komite in reprezentanco Rusije zaradi od države podprtega dopinga. Dopinško "čistim" Rusom je sicer dovolil nastopiti na OI 2018, a pod olimpijsko zastavo in z oznako OAR (Olympic Athlete from Russia oziroma olimpijski športnik iz Rusije).

OI v Pyeongchangu bodo med 9. in 25. februarjem.

Tako so morali spremeniti načrtovano olimpijsko opremo. Kot je za rusko tiskovno agencijo Tass pojasnila Anastazija Zadorina, vodja Zasporta, podjetja, ki oblikuje športno opremo, je Mok že potrdil nov dizajn opreme, ki jo bodo v Južni Koreji nosili ruski športniki.

Kot je dejala, so prvotno oblikovane uniforme doživele nekaj sprememb. "V skladu z zahtevami smo odstranili tri barve ruske zastave, nacionalni grb in dodali oznako OAR," je povedala Zadorina.

Slovenija kolekcija ZOI 2018 ZOI 2018 Šport Tako bodo v PyeongChangu oblečeni Slovenci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.