Šport > Zimski športi
818 ogledov

Tako bodo v PyeongChangu oblečeni Slovenci

Slovenija kolekcija ZOI 2018
1/4
Team Slovenia/Twitter
Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes predstavil kolekcijo oblačil za prihajajoče olimpijske igre v PyeongChangu 2018.

"Veselim se, ker tudi jaz ne poznam podrobnosti nove kolekcije. Tista iz Sočija je bila izredna. Sam sicer poudarjam vsebino športnih nastopov, je pa iz vidika športne reprezentance izjemno pomembno, da je podoba enotna. Prepričan sem, da oblačila ne bodo samo lepa, ampak tudi zmagovalna," je ob začetku dogajanja dejal predsednik slovenske olimpijske organizacije Bogdan Gabrovec.

Na današnji predstavitvi v Ljubljani sta ob "službeno odsotnih" zimskih športnikih vlogi športnih manekenov prevzela poletna olimpijca, kanuist Benjamin Savšek in triatlonka Mateja Šimic.

Olimpijska kolekcija oblikovalca Sandija Murovca je nadaljevanje smernic zadnjih let, prevladujoče barve pa ostajajo zelena, bela in modra.

OKS je v sodelovanju s Sandijem Murovcem, ki je oblikoval kolekcije proizvajalca Peak, predstavil vsa oblačila za PyeongChang. Kompletov je veliko, od uradnih z zimskimi bundami, te bodo športniki in spremljevalci nosili na uradnem odprtju in zaprtju ter podelitvah medalj, pa do oblačil za ogrevanje pred tekmovanji in tistih za prosti čas.

"Že od Londona si prizadevamo za to, da bi našli pravi barvno identiteto. Slovenija je dolgo iskala pravo kombinacijo. Zdaj smo to identiteto našli, zato ni prostora za ekstravaganco. Poskrbimo za podobo športnika, pa tudi navijača. Danes lahko že od daleč vidiš, kje so Slovenci," je o eni o temeljnih značilnosti kolekcije dejal Murovec.

Slovenci so bili pred štirimi leti v Sočiju zelo prepoznavni v takratni zeleno-belo-modri kombinaciji, slovenska bunda je bila tudi med zelo iskanimi artikli za menjavo v olimpijski vasi in na prizoriščih. Murovec je prepričan, da bo tudi kolekcija za Južno Korejo podoba uspešnica, sam pa je kot najbolj zaželen kos oblačila nove kolekcije izpostavil lahko puhovko, ki si jo bodo lahko omislili tudi navijači.

anže kopitar O nastopu na OI Šport Kopitar: "Škoda. Ne morem nič."

"Z enotno olimpijsko kolekcijo se športnik lahko počuti bolj samozavestnega. Sam sicer prihajam iz individualnega športa, res je tudi, da moraš na terenih pozabiti na vse, razen na tekmovanje, vseeno pa je pomembno, kako so videti," pa je ob predstavitvi kolekcije dejal vodja slovenske odprave v PyeongChangu Franci Petek.

OKS je predstavil tudi opremo hokejske reprezentance (modri domači dres in beli za gostujoče tekme) ter elegantna oblačila, ki jih bodo nosili člani trenerskega štaba ob ledu. V vlogi manekenov na drsalkah pa sta se na modni brvi preizkusila nekdanji kapetan hokejistov in zastavonoša iz Sočija Tomaž Razingar ter, verjetno prvič v takšni opremi, tudi kanuist Savšek ...

Ob celotni olimpijski kolekciji za športnike pa so v OKS predstavili še tisto za navijače, pa tudi nekoliko manj športno kolekcijo za vse, ki bodo med OI delali v Slovenski hiši v gorskem športnem središču Alpensia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.