Šport
489 ogledov

Kopitar: "Škoda. Ne morem nič."

anže kopitar Profimedias
Najboljši slovenski hokejist obžaluje odločitev lige NHL glede bližnjih olimpijskih iger.

Los Angeles Kings so po osmih zaporednih zmagah prvič izgubili v torek na gostovanju v New Jerseyju proti ekipi Devils z 1:5, po izenačeni igri vse do konca tretje tretjine pa so izgubili tudi sinoči v Madison Square Gardnu z 2:4. Anže Kopitar se v New Jerseyju in New Yorku ni vpisal med strelce ali podajalce, vendar pa je letošnjo sezono začel silovito in si nabral že več točk kot v celotni lanski sezoni, ko ga je pestila poškodba zapestja.

"Zapestje je v redu, poškodba je sanirana," je dejal Kopitar, ki ima za seboj v karieri NHL po lastnih besedah že okrog 870 tekem. "Mislim, da smo imeli danes boljši tempo in več energije v igri in si ustvarili več priložnosti, vendar nas je nekaj napak stalo tekme. Škoda. Jutri je nova tekma. Potrebno je vzeti pozitivne stvari s te tekme in jutri samozavestno na novo tekmo," je kapetan Kraljev Kopitar primerjal poraza v New Jerseyju in New Yorku pred drevišnjo tekmo proti New York Islanders v Brooklynu.

Kopitar je od začetka sezone dosegel 16 zadetkov in 28 podaj in je s 38 točkami prvi strelec ekipe. Na vprašanje o igri v minuli sezoni, ko je zadel le 12 golov, kar je bilo najmanj v karieri, pa je 30-letni hokejist odgovoril, da je bil utrujen, vendar ga več ne zanima kaj se je zgodilo lani. "Ne gledam več, kaj se je zgodilo prejšnje leto. Gledam naprej," je dejal in dodal, da ne razmišlja o tem, kaj se je spremenilo v njegovi igri od lani na letos.

Anže Kopitar NHL Šport Drugi zaporedni poraz Kraljev

Slovenski hokejski je v pogovoru s slovenskimi dopisniki po sinočnjem porazu njegovih Kraljev proti Rangerjem v New Yorku med drugim izrazil obžalovanje, ker hokejisti NHL ne bodo nastopili na zimskih olimpijskih igrah prihodnje leto, vendar se tolaži s tem, da je lahko leta 2014 nastopil v Sočiju.

"Škoda. Mogoče je malce lažje sprejeti to odločitev, ker smo že bili v Sočiju, ampak vseeno. Olimpijske igre so olimpijske igre tako, da škoda, da ne bom mogel iti, ampak ne bo šel noben drug iz lige NHL in ne moremo narediti nič," je dejal in menil, da kakovost hokeja na olimpijskem turnirju ne bo na takšni ravni kot na zadnjih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.