Šport
22 ogledov

Drugi zaporedni poraz Kraljev

Anže Kopitar
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na soboto odigrali pet tekem.

Vodilna ekipa pacifiške skupine Los Angeles Kings je na gostovanju na vzhodni obali ZDA pri New York Rangers doživela še drugi zaporedni poraz z 2:4. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je vpisal štiri strele na gol, a ploščka ni spravil v mrežo. Kopitar je še drugič zaporedoma vpisal točkovno ničlo.

Domača ekipa je povedla v 11. minuti, ko je bil ob igralcu več uspešen Chris Kreider. Marian Gaborik je poskrbel za izenačenje na začetku druge tretjine. Vendar pa so navijači v Madison Square Gardnu lahko že čez slabih enajstih minut uživali v novem zadetku domače zasedbe, ko je za vodstvo 2:1 zadel Kevin Hayes. Kralji so v zadnji tretjini znova izenačili prek Torreyja Mitchella. A sta zadnja dva gola na tekmi zabila domača hokejista, najprej je za 3:2 udaril Rick Nash, nato pa je 54 sekund pred koncem končni izid postavil J.T. Miller.

Kralji so tokrat dobili statistični strelski obračun, proti vratom domače zasedbe so sprožili 35 strelov, a je bil Henrik Lundqvist zanesljiv in jih je ubranil 33. Vratar Kraljev Jonathan Quick je zbral 24 obramb.

Kopitar je z 38 točkami (16 goli, 22 podajami) na 32 odigranih tekmah v tej sezoni peti najučinkovitejši igralec lige NHL. Na lestvici vodi hokejist vodilne ekipe lige Tampe Nikita Kučerov s 44 točkami (22 golov, 22 podaj).

Los Angeles v noči na nedeljo čaka gostovanje pri New York Islanders.

Onstran Atlantika so ponoči odigrali vsega skupaj pet obračunov. Dve tekmi sta se nista končali po rednem delu. Hokejisti Buffalo Sabres so šele po podaljšku klonili prot Carolina Hurricanes s 4:5. Odličen večer je imel Jack Eichel, ki je za Buffalo zabil tri gole in vpisal še podajo. Tekmo pa je v tretji minuti odločil Jacob Slavin.

Vancouver Canucks je na domačem ledu v derbiju pacifiške skupine ugnal San Jose Sharks s 4:3, po zaslugi zadetka Sama Gagnerja v peti minuti podaljška. Ekipa New Jersey Devils je bila doma s 5:2 boljša od Dallas Stars, Detroit Red Wings pa je s 3:1 premagal Toronto Maple Leafs.

NHL, izidi:

New York Rangers - Los Angeles Kings 4:2
Anže Kopitar sprožil štiri strele na gol.

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4:5*
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4:3*
New Jersey Devils - Dallas Stars 5:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.