Šport
65 ogledov

Prvi poraz po osmih zmagah

Anže Kopitar
Ekipa Los Angeles Kings je v ligi NHL vpisala prvi poraz po osmih zmagah.

Kralji so na gostovanju na vzhodni obali ZDA v Prudential Centru v Newarku izgubili z 1:5 proti moštvu New Jersey Devils. Brez točke je ostal tudi kapetan Kraljev Anže Kopitar.

Po 40 minutah tekme v New Jerseyju je bilo že 4:0 za domače moštvo. V prvi tretjini sta zadela Travis Zajac in Taylor Hall ob power playu. Hall je prišel do zadetka tudi v drugi tretjini, Brian Boyle pa je poskrbel za četrti zadetek za domačo ekipo. Častni zadetek za Kralje je v 53. minuti dosegel Torrey Mitchell, Brian Gibbons pa je 11 sekund pred koncem vpisal še petigol za domače hokejiste.

Hrušičan je prvič na zadnjih petih tekmah ostal brez točke in v svojo statistiko ni vpisal podaje ali gola. Kopitar proti New Jerseyju ni prišel niti do strela na gol. Slovenski as je sicer od začetka sezone zbral že 38 točk, 16 golov in 22 podaj za četrto mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige.

Hokejisti iz Los Angelesa, ki so prekinili niz osmih zaporednih zmag, s 43 točkami ostajajo vodilna ekipa pacifiške skupine ter drugi najboljši kolektiv v zahodni konferenci. Kralji bodo v petek gostovali pri New York Rangers, nato pa sledi še gostovanje pri New York Islanders.

Izidi:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators               3:2
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs      4:2
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers        2:7
Minnesota Wild - Calgary Flames                2:1 (kazenski streli)
Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes     2:3 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Los Angeles Kings          5:1
Washington Capitals - Colorado Avalanche       5:2
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning          0:3
Chicago Blackhawks - Florida Panthers          3:2 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice