Šport
140 ogledov

Kopitar vpisal dve točki ob sedmi zaporedni zmagi

anže kopitar Slovenski hokejski as nadaljuje z odličnimi predstavami.
V hokejski ligi NHL je bilo v noči na petek odigranih devet tekem.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek po podaljšku s 4:3 premagalo Ottawa Senators. Odločilni gol je v dodatnem delu prispeval Drew Doughty, Anže Kopitar pa je za ta gol podal. Poleg tega je Hrušičan vknjižil še eno podajo, uspešen je bil pri golu Dustina Browna za 3:2. Kralji so zabeležili sedmo zaporedno zmago.

Kopitar je na 30 tekmah v tej sezoni dal 15 golov in 21 podaj za skupno 36 točk. Kapetan moštva iz Kalifornije zaseda šesto mesto najbolj učinkovitih hokejistov v ligi NHL po številu zbranih točk. Vodi Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), ki ima na svojem računu 41 točk (12 golov, 29 podaj).

Hrušičan je tudi po številu zadetkov na visokem šestem mestu v razvrstitvi najboljših strelcev v ligi NHL, vodi ruski zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin z 21 zadetki. Po številu zbranih podaj v novi sezoni pa si Kopitar deli deveto mesto z Nikito Kučerovom (Tampa Bay Lightning). Na lestvici najboljših podajalcev lige NHL vodi Jakub Voraček (Philadelphia Flyers) s 30 podajami.

Tridesetletni Gorenjec je v celotni karieri v ligi NHL, trenutno igra svojo dvanajsto sezono, zbral že 270 golov, 502 podaji, 772 točk na 870 odigranih tekmah.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Ottawa Senators 4:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar 2 podaji za Los Angeles)

Boston Bruins - Arizona Coyotes 6:1
Montreal Canadiens - Calgary Flames 2:3 (podaljšek)
Florida Panthers - Winnipeg Jets 6:4
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 1:4
San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 5:4 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 5:2
St. Louis Blues - Dallas Stars 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice