Šport
79 ogledov

Kralji visoko zmagali v prestolnici

anže kopitar Slovenski zvezdnik tokrat ni vpisal točke.
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL gostovali v ameriški prestolnici pri Washington Capitals in slavili visoko zmago s 5:2.

Odločilna gola v Capital One Areni sta dosegla Jussi Jokinen in Jonny Brodzinski, ki sta se v drugi tretjini vpisala med strelce v razmaku devetih sekund in pomagala kraljem do tretje zaporedne zmage.

Kapetan kraljev Anže Kopitar je proti vratom tekmeca sprožil tri strele, a ostal brez točke.

Kralji so očitno spet našli pravi ritem, potem ko so med 9. in 24. novembrom izgubili kar sedem od osmih tekem. Pri tretji zaporedni zmagi je s 27 obrambami blestel tudi vratar Jonathan Quick, dva gola pa je dosegel Marian Gaborik.

"Zelo težko je igrati proti njim," je po tekmi dejal branilec kraljev Drew Doughty, ki je opravil ključno vlogo pri zaustavljanju zvezdnikov Washingtona, Aleksandra Ovečkina, Nicklasa Backstroma in Toma Wilsona. "Še nikoli v življenju nisem bil tako utrujen. Počutim se, kot da sem se vso tekmo boril z Ovečkinovo napadalno linijo. A bila je odlična bitka. Vsi smo igrali dobro, zato smo tudi zmagali," je še dodal Doughty,

Kralji so tako niz prestolnikov zaustavili pri treh zmagah. A trener John Stevens opozarja, da njegove varovance čaka še kar nekaj dela: "Gre za proces in ne za posamezno tekmo. S fanti skušamo priti do točke, ko bomo lahko nadgradili našo ekipno igro. Seveda porazi frustrirajo in energija v ekipi pade. A fantje so bili neverjetni, timski duh je čudovit in zato lahko iz tekme v tekmo napredujemo v igri," je po zmagi dejal Stevens.

Naslednja tekma LA čaka že jutri, ko bodo gostovali pri St. Louis Blues.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals - Los Angeles Kings 2:5
(Anže Kopitar: 3 streli proti vratom tekmeca za LA)

Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3:6
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:5
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 4:2
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3:4 (podaljšek)
Calgary Flames - Arizona Coyotes 3:0
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice