Šport
1713 ogledov

Brown nasmejal z odgovorom o Kopitarju

Anže Kopitar LA Kings Anaheim Ducks
Anže Kopitar je po najslabši sezoni v dresu Los Angeles Kings letos spet prvo ime moštva iz mesta angelov.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je bil ključni mož pri zmagi Los Angeles Kings nad Minnesoto Wild (5:2). Hrušičan je prispeval gol in dve podaji ter se na lestvici najučinkovitejših igralcev lige NHL povzpel na visoko peto mesto.

anže kopitar dustin brown | Avtor: Profimedia Profimedia
Kopitar ima po 29 tekmah na računu 34 točk, dosegel je 15 golov in prispeval 19 podaj. V kategoriji zadetkov je že presegel lanski izkupiček, ko je imel po 76 tekmah rednega dela na računu 12 golov ter 40 asistenc. Lanska sezona, v kateri se Kralji niso uvrstili v končnico, je bila za slovenskega hokejista veliko razočaranje, letos je slika povsem drugačna.

Kapetan Kraljev je na obračunu z Minnesoto presegel mejo 500 podaj v ligi NHL, za kar mu je čestitala tudi njegova ekipa. "Zagotovo lahko rečem, da spet uživam. To je posledica dobrih individualnih in ekipnih predstav. V primerjavi z lani se precej bolj zabavam, saj dosegam gole in prispevam točke. Dejstvo je, da znam igrati," je povedal Kopitar.

Slovenski reprezentant pa ni edini, ki je v lanski sezoni odpovedal. Ekipa je z 2,43 gola na tekmo obstala na pragu končnice, letos so to povprečje dvignili na 2,96, kar se odraža tudi na lestvici. O doprinosu in preporodu slovenskega napadalca je spregovoril Dustin Brown. "Z vidika hokejske igre zagotovo več strelja na gol. Opazil sem, da ne podaja toliko kot prej," je novinarje nasmejal hokejist Los Angelesa.

"Lani sva se s Kopijem veliko pogovarjala. V garderobi sediva skupaj, na avtobusu prav tako. Mislim, da lani preprosto ni užival. Vsak hokejist se znajde v takšnem obdobju. Letos spet uživa," je dodal Brown.

Kopitar je soigralčevi oceni pritrdil. "Lani se je nekajkrat zgodilo, da nisem vedel, kaj bi sam s seboj," je priznal. Ker so mu novinarji še naprej zastavljali vprašanja v navezavi na lansko sezono, je v smehu dejal: "Boste kdaj nehali govoriti o lanskem letu? Ne smeš se preveč sekirati in morda sem to lani prevečkrat počel."

Anže Kopitar LA Kings Anaheim Ducks NHL Šport Kopitar odgovoril Taksistu Ibru

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.