Šport > Zimski športi
240 ogledov

"Dokazati želimo, da Afganistan ni samo vojna"

Afganistanski olimpijski komite je prvič v zgodovini prijavil svoja športnika za nastop na olimpijskih igrah.

 Prva afganistanska športnika na zimskih olimpijskih igrah bosta v Pyeongchangu Sajed Alishah Farhang in Sajjad Husaini, ki bosta v Južni Koreji tekmovala v veleslalomu, so sporočili na srečanju nacionalnih olimpijskih zvez v Pragi.

Oba sta se smučati naučila pred šestimi oziroma sedmimi leti v afganistanskem smučarskem središču Bamyjan, trenutno pa se pod vodstvom švicarskega trenerja Andreasa Hannija že pripravljata v St. Moritzu.

"Olimpijski nastop za naju pomeni uresničitev sanj. Drugim državam želimo pokazati, da Afganistan ni samo vojna. Pri nas se dogajajo tudi druge stvari in ena od teh je tudi smučanje," je dejal 26-letni Husaini, ki je začel smučati leta 2012, ko se je vrnil iz Irana, kjer je 13 let preživel kot vojni begunec.

"To bo že najina četrta zima, ko se na olimpijske igre pripravljava v Švici. Zelo sva napredovala," pa pravi 27-letni Farhang. Njune priprave financirajo različne tuje organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.