Šport > Nogomet
309 ogledov

Bo padel tudi ključni osumljenec za ruski doping?

vitalij mutko EPA
Pri Mednarodni nogometni zvezi vršijo pritisk na Rusijo.

V medijih po Evropi se vrstijo špekulacije o odstopu predsednika ruske nogometne zveze Vitalija Mutka. Te je še podkrepila zveza sama, saj so odgovorni za ponedeljek sklicali sejo izvršnega odbora, na kateri naj bi obravnavali spremembe in reforme v ruskem nogometu, poročajo agencije.

O tem, da naj bi na seji odstopil Mutko, je že pred tem poročal časnik Komersant in se skliceval na dobro obveščene vire v ruskem nogometu. Kot poročajo mediji, naj bi se Mutko za ta korak odločil zaradi pritiska Mednarodne nogometne zveze (Fifa), a visoki športni funkcionar tega doslej sam ni komentiral.

Mutko je bil kot nekdanji športni minister Rusije eden ključnih ljudi, ki jih Mclarnovo poročilo krivi za sistemski državni doping v državi in prikrivanje pozitivnih vzorcev v času pred in med igrami v Sočiju. Fifa v nasprotju z Mokom ni sprejela ukrepov proti ruski zvezi in njenim funkcionarjem, mnogi pa ocenjujejo, da zato, ker Rusija prihodnje leto gosti svetovno prvenstvo. Ponedeljek bo pokazal, ali so bili pritiski mednarodne zveze res dovolj veliki, da bo Mutko sam ponudil svoj odstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice