Šport > Nogomet
644 ogledov

Španijo lahko tudi izključijo s SP

španija sp 2018 kvalifikcije EPA
Pri Mednarodni nogometni zvezi so nezadovoljni s početjem španskih oblasti.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je španski nogometni zvezi (RFEF) poslala pismo, v katerem ji očita vmešavanje države v notranje zadeve. Krovna nogometna zveza je še sporočila, da bo v prihodnjih dneh v Madrid poslala delegaciji Fife in Evropske nogometne zveze, ki bosta preučili nastali položaj.

Po pravilnikih krovne nogometne organizacije morajo biti namreč posamezne zveze neodvisne od vplivov tretjih strani. V najslabšem možnem primeru lahko imajo nepravilnosti po pisanju časnika El Pais posledice tudi na igranje Španije na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji, Španijo bi v primeru hujših nepravilnosti celo izključili s prvenstva.

V preteklosti je Fifa že suspendirala nogometne zveze, po pisanju El Paisa pa gre v primeru Španije za zahtevo španskega vrhovnega sveta za šport, ki se je po očitkih o korupciji proti nekdanjemu predsedniku RFEF Angelu Marii Villarju zavzemalo za razpis novih volitev.

Španska nogometna zveza je sporočila, da se je že ob robu žreba skupin za SP v Moskvi novi predsednik RFEF Juan Luis Larrea zaradi omenjenih očitkov že sestal s predstavniki Fife in Uefe. Svoje skrbi je Fifa sporočila tudi športnemu ministrstvu v Madridu. Strani si prizadevajo za skorajšnje srečanje vseh vpletenih, da bi družno rešile težave. Žreb je pred dvema tednoma Španiji v predtekmovalni skupini SP 2018 določil reprezentance Portugalske, Maroka in Irana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.